micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 1 august 2010

Laszlo Tokes confirmă: “Cine mă atacă pe mine, îl atacă pe Traian Băsescu şi PD-L, care m-au susţinut pentru functia de vicepresedinte al PE”

Laszlo Tokes confirmă: “Cine mă atacă pe mine, îl atacă pe Traian Băsescu şi PD-L, care m-au susţinut pentru functia de vicepresedinte al PE”

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, vineri, in replica la criticile pe care si le-a atras dupa reuniunea de la Tusnad Bai, ca secuii ar trebui sa iasa in strada pentru a cere autonomia si ca aceasta ar trebui facuta dupa modelul regiunii Catalonia din Spania.

Intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Oradea, Tokes a calificat reactiile politicienilor drept atacuri “antieuropene si antidemocratice” si a reiterat ideea ca secuii ar trebui sa iasa in strada pentru a cere autonomia Tinutului Secuiesc.

“Este trist ca dupa 20 de ani de la Revolutie asistam la asemenea atacuri impotriva autonomiei, la crearea unei atmosfere atat de national-sovina. Aceste atacuri nu sunt indreptate doar impotriva mea, ci si impotriva dreptului democratic colectiv, dar si impotriva presedintelui Traian Basescu si a PD-L, care m-au sustinut pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European” a declarat Laszlo Tokes.

El a apreciat ca orice luare de pozitie impotriva manifestatiilor de strada reprezinta “o atitudine antieuropeana si antidemocratica prin care se neaga dreptul la libera exprimare”.

Laszlo Tokes risca sa piarda sprijinul PD-L in Parlamentul European

“Secuimea are nevoie de un model de tip catalan, iar daca se va impune, trebuie sa iesim in strada. Secuimea trebuie sa invete si de la Kosovo sa-si ceara autonomia”, a mai spus Laszlo Tokes.

Fostul episcop reformat de Piatra Craiului a criticat si atitudinea liderului UDMRMarko Bela. “Domnul Marko Bela s-a delimitat, indirect, de cele afirmate de mine, spunand ca nu se poate face o comparatie cu Kosovo. Noi consideram ca, pe baza dreptului la asociere, demonstratiile sunt legale, sunt constitutionale”, a mai precizat Laszlo Tokes.

sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu