micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 10 iunie 2010

Pădurea - la mâna hoţilor de lemne?

Răspunsul este da, dacă avem în vedere planurile avizate de Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor (MMP), şi înscrise deja într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Invocând criza economică ce i-a lăsat fără bani la buget, mai marii acestui minister au găsit o nouă modalitate de a reduce cheltuielile: sunt hotărâţi să renunţe să mai plătească pădurari care să asigure gratuit paza pădurilor private sau a fondului forestier aflat în procedură de retrocedare. Măsura (asupra căreia vom reveni) este în totală discordanţă cu realitatea de astăzi, din teren, adică cu cererile repetate ale unor proprietari de păduri private, persoane fizice, care tocmai din cauza nepăzirii pădurilor de către structuri silvice legal constituite, de stat ori private, reclamă creşterea alarmantă a tăierilor ilegale de masă lemnoasă.

Doar cu numai o săptămână în urmă scriam în ziarul nostru (2 iunie 2010 ) la ce se poate ajunge - chiar la crime - în cazul pădurilor unor proprietari din zona Vlăhiţa. Se taie ilegal cu nemiluita pădurea, se fură masa lemnoasă pentru că mii de hectare de pădure nu sunt păzite de nimeni, se fură proprietarii unul pe altul şi, aşa cum mai spuneam, ,,hoţii strigă hoţii!".

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu