micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 23 iunie 2010

9am News: Ungurii, dubli cetateni, destabilizeaza Europa

de Alexandra Lia Grindean


Romanii felicita Slovacia pentru ridicarea cetateniei celor care doresc si cetatenie maghiara si ar dori acelasi lucru si in Romania. Presedintele Republicii Slovacia, Ivan Gašparoviè, i-a raspuns printr-o scrisoare unui roman din Harghita, care il felicitase pentru reactia sa fata de "gesturile revizioniste" ale premierului ungar Viktor Orban, spunandu-i ca Ungaria risca sa "dezechilibreze stabilitatea in Europa Centrala".

Ivan Gašparoviè i-a multumit lui Tanasa pentru interesul manifestat fata de evenimentele politice din afara Romaniei, precum si pentru cuvintele prin care acesta aprecieaza „reactia scenei politice din Slovacia la actiuni cu efecte transfrontaliere a noii garnituri politice din Ungaria”.

„Slovacia prin reactiile politice si legislative, de fapt, vrea sa atraga atentia comunitatii internationale la masurile si faptele vecinului nostru, care pot dezechilibra stabilitatea si linistea nu numai in zona Europei Centrale, ci si in spatiul European in general. Slovacia doreste sa aiba relatii excelente cu toate tarile vecine, inclusiv cu Ungaria - relatii bazate pe respect reciproc, pe dialog permanent si respectarea principiilor de drept international si textului Tratatului bilateral de baza. Politica Europei moderne nu poate fi orientata spre trecut”, apare in mesajul presedintelui slovac formulata in scrisoarea in limba romana de catre fostul ambasador al Slovaciei in Romania.

Dan Tanasa i-a transmis o scrisoare presedintelui Republicii Slovacia in data de 2 iunie, in care il felicita pentru reactia fata de "gesturile revizioniste, initiate de noul lider al Guvernului Maghiar, domnul Orban Viktor".

„Desi comunitatea maghiara din Romania este numai de 6,5%, in comparatie cu cea de aproape 10% din Slovacia, din pacate, clasa politica din Romania este doborata de interesele revizioniste maghiare. Romania nu a avut nici o reactie fata de gestul Republicii Maghiare”, i-a scris Dan Tanasa presedintelui Gašparoviè. Acesta mai arata in scisoarea adresata lui Gašparoviè ca maghiarii din Romania sunt reprezentati in conducerea tarii de aproape 20 de ani si ca oficialitatile locale maghiare au incalcat Constitutia "in repetate randuri fara a fi perturbati de autoritatile romane”.

Integral in 9am News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu