micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 12 iunie 2010

Editorial: Cum incearca sa ne prosteasca Andreea Vass, ditamai consilierul personal, in chestiunea TVA-ului

Nu cred ca cineva intreg la minte mai are vreun dubiu ca suntem luati cu totii de prosti. Nu trebuie sa fii vreun mare analist politic sau vreun jurnalist ca sa vezi pana unde poate sa merga tupeul si nesimtirea guvernantilor, a celor care incaseara mii de euro pe luna din fonduri publice si ne cer noua, "poprului suveran", sa mai strangem cureaua inca odata, dupa ce am tot strans-o in epoca "tranzitiei la economia de piata" pana ne-au iesit ochii.

Dupa declaratia ministrului Vladescu, data la tribuna parlamentului, in care ministrul le explica colegilor de guvern cum ca ar fi cazul ca ei, guvernantii, sa se cam opreasca din minciuna, aseara am ascultat-o, stupefiat, pe Andreea Vass, in direct la "Realitatea te priveste" de pe Realitatea TV, cum ne explica noua cum sta treaba cu TVA-ul si cu marirea taxelor si impozitelor (pentru cei care habar nu au cine e tanti asta le spun sa stea linistiti, pentru ca nici eu nu am stiut; am dat o cautare pe "goagal" si am aflat ca Andreea Paul Vass e consiliera "personala" a primului ministru Emil Boc). Citez din memorie: "Fiecare stat al Uniunii Europene are mana libera in ceea ce priveste nivelul TVA-ului, atata timp cat el se incadreaza intre 15-25%, sa ne intelegem bine...", ne explica Vass. Acum stau si eu si ma intreb daca Andreea Vass minte, daca e prost intentionata sau daca pur si simplu habar nu are pe ce lume traieste. Inclin sa cred ca e varianta a treia.

De ce spun asta? Intamplarea face ca, de ce vreme, fac mai des cumparaturi decat doamna Vass intr-un stat al Uniunii Europene, cei drept destul de afectat si el de criza, Regatul Spaniei. La momentul la care Vass face aceste afirmatii, TVA-ul are trei nivele in Spania: nivelul "super redus" de 4% pentru paine, faina, paste fainoase, lapte, oua, fructe, legume, ziare, reviste, unele medicamente etc.; nivelul "redus" de 7% pentru unele medicamente, aparate medicale, locuinte, serviciile hoteliere, etc. si nivelul "general" de 16%. Iar pentru ca in alte parti ale lumii guvernul nu reactioneaza pompieristic, ca la Bucuresti, Spania a anuntat inca din septembrie anul trecut ca va ridica nivelul TVA-ului incepand de la 1 iulie 2010, ca o masura economica de diminuare a efectelor crizei economice. Cu aceasta masura Spania spera sa adune la buget peste 5.000 de milioane de euro in 2010 si 2011 (pentru detalii vezi aici). O simpla cautare pe internet ar fi lamurit-o pe "ditamai" consilierul personal cum sta treaba cu TVA-ul in alte state ale Uniunii Europene.

Acum, nu e de mirare ca Emil Boc si guvernul pe care il conduce reactioneaza absolut execrabil in fata crizei economice. Cu asemenea consilieri personali, orice tampit poate adopta "masuri de redresare a economiei nationale" sau "planuri de austeritate".

Sursa: Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu