micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 10 iunie 2010

Autonomia secuiasca se obţine cu benzină multă, pe bani publici

  • Sebastian Dan

Foto: civicmedia.ro

Braşov

Foto: civicmedia.ro

Un cetăţean, autointitulat „contribuabilul tupeist“, Dan Tănasă, a aflat cât cheltuie liderii maghiari aleşi în fruntea consiliilor judeţene din Covasna, Harghita şi Mureş. „Sunt un român din Covasna, născut şi crescut în Sfântu Gheorghe. Atât“, ne-a spus despre el.

Şefii consiliilor judeţene din cele trei judeţe care formeaza aşa-zisul „Ţinut Secuiesc“ s-au remarcat prin faptul că merg la acţiunile de susţinere a acţiunilor extremiste organizate pro autonomia secuilor. Dan Tănasă a avut curiozitatea cât costă, din banii pubilci, aceste turnee.

De departe, in topul celor care au cheltuieli importante cu deplasarile sunt cei din Harghita. Una dintre maşinile Consiliului Judeţean Harghita, un Volkswagen Touareg, are o cotă lunară de 800 de litri. Adică, la un consum mediu de 10litri/sută, rezultă vreo 8.000 de kilometri. La un calcul sumar, 266,66 km/zi. La o viteză medie de crozieră de 70 km/oră (care poate fi considerată chiar mare), rezultă că şeful judeţului 3,80 ore, zilnic, lucrează din... maşină pentru aleşi.


În Covasna, Consiliul Judeţean a cheltuit în 2009 peste 45.000 de euro pe combustibil, dublul sumei cheltuita de Consiliul Judetean Mures. În plus, fiecare maşină din parcul propriu are o cotă lunară de combustibil de 400-500 de litri.

Potrivit adresei primite de la Consiliul Judeţean Mureş, instituţia a cheltuit in 2009 putin peste 90.000 de lei pentru carburantii celor 6 maşini aflate in parcul auto propriu. In 2010, fiecare din cele 6 masini are o cota lunara de 350 de litri, în perioada ianuarie - aprilie 2010.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Autonomia_secuiasca_sa_ontine_cu_benzina_multa-pe_bani_publici_0_276572723.html

Un comentariu: