micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 30 decembrie 2009

Informatia Harghitei: Vremuri nasoale pentru românii din Harghita şi Covasna

În prag de An Nou şi după
Vremuri nasoale pentru românii din Harghita şi Covasna
După ce l-a votat masiv pe Băsescu, PD-L pune Transilvania pe butuci

Pentru că UDMR n-a obţinut mult râvnitul Minister al Dezvoltării (cu un buget de circa 2 miliarde), la negocierile necontenite care au avut loc înainte şi după Crăciun li s-a pus cruce românilor din Harghita şi Covasna. Frustraţi de acest refuz al PD-L, ungurii au cerut posibilul şi imposibilul: 5 prefecţi în ţară (dintre care obligatoriu în Harghita şi Covasna), 10 subprefecţi, o droaie de secretari de stat etc., etc. Fireşte, vor urma zile grele pentru orice cetăţean al ţării de etnie română care ocupă vreo funcţie cât de cât reprezentativă în instituţiile deconcentrate ale celor două judeţe ,,secuieşti": aproape toţi vor muşca amarnic ţărâna după ce au votat promisa ,,reformare a statului". În Harghita şi Covasna instituţiile actualmente pendinte de guvern se vor reforma aşa de adânc încât nu vom mai vedea piatră pe piatră.

Nici Dumnezeu din cer nu ştie de ce Udrea trebuia neapărat să ocupe acel minister atât de disputat. Cât de deştept trebuie să fii ca să-i dai lui Borbely lucrările publice şi să treci fondurile pentru dezvoltare la alt minister? Probabil că trebuie să fii Boc-Boc ca să nu pricepi asta! Şi iaca-şa, pornind de la acest capriciu blond, în Harghita şi Covasna o să crape, pe rând, instituţie românească după instituţie românească.

Cred că e o infamie să-i spui lui Boc că e prostănac. În actualul context, ăsta aproape că a devenit un titlu de onoare, din moment ce a fost proclamat de Iliescu (care era cel puţin omul ruşilor, adică o putere mondială). Pe când Boc nu este nici măcar agentul unei puteri, el este pur şi simplu fraier: tranzacţionează şi vinde interesul naţional fără măcar să-şi dea seama.

Dacă cetăţeanul ăsta tot a devenit şef de partid - şi dacă tot este premier a patra oară - mă întreb foarte serios de ce naiba n-a pus piciorul în prag, asumându-şi ca un adevărat bărbat cele două demnităţi, şi să spună: măi fraţi udemerişti, nu vă dăm prefecţi în Harghita şi Covasna, că acolo oricum raportul de putere este complet răsturnat, vă dăm în Bihor, Arad etc., ca să păstrăm cât de cât un echilibru în unităţile administrativ-teritoriale. Dar Boc-Poc n-a făcut asta, în schimb şi-a ticsit Guvernul cu perdanţi pe linie, recte cu sudişti din ,,judeţele roşii"...

Va fi rău aşadar nu numai din punct de vedere economic, nu numai din perspectiva nivelului de trai: pentru românii din zonă va fi jale mare, cum n-a mai fost niciodată după 1989. Şi nici n-ai la cine să te duci: decât la Boc, mai bine treci în baie şi-ţi dai două palme; n-ai ce căuta nici la sudiştii inconştienţi şi bogaţi, gen Videanu, Berceanu etc. Ăştia îşi amintesc că sunt români numai când îşi schimbă buletinul şi trebuie să-şi confirme cetăţenia. Iar preşedintele ne-a spus-o clar: ,,pe mine nu mă mai interesează, eu nu mai candidez"...

Între timp, pe-aici, autorităţile locale au ajuns până acolo încât îi trasează direct şi fără jenă Bibliotecii judeţene sarcini de genul următor: ,,prezervă şi include în circuitul cultural tipărituri cu valoare documentară referitoare la Ţinutul Secuiesc". Aici nici măcar nu mai vorbim de autonomie - o chestie totuşi abstractă - ci de sarcini propagandistice concrete şi imperative trasate unei instituţii publice! Cine ştie o leacă de carte sesizează imediat că exact aşa proceda şi Ana Pauker - adică transforma cultura în propagandă.

Drept urmare, în următoarele luni, dezamăgirea creată de PD-L - Băsescu va fi uriaşă. Dacă nici un partid din opoziţie nu-şi va schimba optica şi guvernul Boc-UDMR va prinde totuşi trei ani, e posibil ca PD-L să iasă la următoarele alegeri la egalitate cu PRM. Să te voteze Transilvania şi să-i faci o asemenea figură - ei, asta nu se iartă aşa de uşor!

Pe de altă parte, ne merităm soarta; cretinii din partidele (aşa-zis) româneşti fac a nu ştiu câta oară aceeaşi tâmpenie: lasă partidul câştigător fără altă soluţie politică decât apelul la minorităţi şi la UDMR. Aşa s-a întâmplat şi când PSD a fost lăsat singur şi a trebuit să dea ungurilor, prin protocol politic, un milion de hectare de pădure pe care nu le-au avut niciodată în proprietate. Acum, prin incredibila învârtire de fuste a şefului PNL situaţia se repetă - şi nici măcar nu vom şti cât şi ce am pierdut, decât la sfârşitul acestei poveşti tragice.

M. GROZA
Informatia Harghitei
http://www.informatiahr.go.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu