micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 6 februarie 2011

Jurnalul National: Războiul drapelelor în Har-Cov


Românii din Har-Cov se simt discriminaţi prin arborarea drapelului Ungariei şi a unui aşa-zis steag secuiesc.

de Daniela Munteanu

Aşa cum scria Jurnalul Naţional în urmă cu ceva timp "de cum intri în judeţele Harghita şi Covasna ai impresia că de fapt eşti în altă ţară, mai precis în Ungaria. Şi asta nu pentru că nivelul de trai pare unul mai mare sau că starea drumurilor este mai bună, ba din contră, ci pentru faptul că pe mai toate sediile de instituţii, fie ele publice sau private, sunt afişate steagurile ţării vecine de peste Tisa sau mai nou un aşa-zis steag secuiesc".


Trebuie însă ştiut faptul că legea interzice arborarea de steaguri care nu sunt ale vreunui stat, iar cele care re­prezintă alte state, în speţă, Un­ga­ria, se pot arbora doar în anumite con­diţii, respectiv "Pe teritoriul Ro­mâ­niei drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul na­ţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de au­to­ri­tă­ţile administraţiei publice locale", se arată în art. 6 din HG nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României.
Integral in Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu