micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Romanian YouthVoice.ro/English: King Mihai I of Romania blames Winston Churchill: „I cannot ever forgive Churchill, who threw us to the Russians”

re Neither Hitler nor Mussolini ever imagined that a young, inexperienced monarch could change the course of the Second World War with a coup. Or at least to shorten the carnage by six months, writes the Spaanish newpaper El Pais after visiting King Mihai (Michael) of Romania in his home in Switzerland.

“Officially, what I did was get Romania out of the war, in hope of avoiding bloodshed. Although I knew that the Germans would never accept that. In fact, they didn’t, as they bombed us the same day,” the king says.

But during the long years in exile, Mihai was always bothered by what he deems as treason of the West and especially of British leader Winston Churchill. “Romania and all countries east of Germany were abandoned at Yalta,” he said, recalling the February 1945 conference when Stalin, Roosevelt and Churchill re-divided Europe.

“I can of course understand why Churchill thought this was the only possible strategy, from the British point of view at least. But I cannot forgive him and accept it.”

The king does not forget that normal people were to pay the consecuences, “the same nations for which the Alies entered the war”, he continues. “And even though there was no oposition from any leader at Yalta against the re-divided Europe, it was Churchill that considered it as a natural solution and perfectly acceptable”.

More details about the interview: http://www.elpais.com/articulo/Revista/sabado/Comi/Hitler/era/estirado/frio/Mussolini/parecia/humano/elpepirsa/20111224elpepirsa_1/Tes

Source: http://www.youthvoice.ro/english/king-mihai-i-of-romania-blames-winston-churchill-i-cannot-ever-forgive-churchill-who-threw-us-to-the-russians/

Scandalos! Presa maghiară reclamă dreptul poporului secuiesc de a întemeia un stat independent!

Cotidianul de limbă maghiară HAROMSZEK: Poporului SECUIESC i se cuvine inclusiv dreptul de a întemeia un stat independent, însă nu i se permite nici măcar autodeterminarea interioară în cadrul României! Ziua națională a României este o RUȘINE! PROPAGANDĂ NAȚIONALIST-ȘOVINĂ ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI ÎN PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA

Dan Tănasă

Celor care încă mai au impresia că vina pentru recentele incidente de la echipele naționale de hochei o poartă de fapt doar vârsta celor implicați și că de fapt avem de-a face cu incidente minore, le pun la dispoziție traducerile din presa de limbă maghiară din România a unor articole în care este tratată Ziua Națională a României. Orice alt comentariu cred că este de prisos.
Putem sărbători la 1 decembrie?
Ziua de doliu
Au ce sărbători secuii? La această întrebare există un singur răspuns corect: nu au. Este inimaginabil ca în ziua respectivă un secui să sărbătorească benevol, nesilit de nimeni. Fie că recunoaştem sau nu, 1 decembrie reprezintă o zi de doliu pentru maghiarii din Transilvania!
Este o întrebare justă: pentru cine este sărbătoare această zi? Pot sărbători cei
care tocmai din cauza evenimentelor din 1918 nu pot avea o ţară-patrie, ci doar o ţară-stat? Poate sărbători poporul secuiesc care nu a fost întrebat dacă doreşte sau nu să trăiască sub dominaţie străină? Poate sărbători comunitatea căreia i se cuvine inclusiv dreptul de a întemeia un stat independent, însă nu i se permite nici măcar autodeterminarea interioară în cadrul României, autoguvernarea teritorială?
Dacă democraţia română ar funcţiona în spiritul toleranţei, s-ar fi avut în vedere ca sărbătoarea naţională a României să fie o zi care îi leagă pe cei care trăiesc aici. Aş putea da ca exemplu războiul de eliberare din 1595, din Muntenia, război în care alături de cei 24.000 de secui şi 13.000 maghiari transilvăneni au luptat 8.000 de munteni şi 3.000 de moldoveni. Împreună au învins oastea condusă de paşa Sinan. Din păcate, pentru naţionaliştii români intoleranţi au fost mult mai importante umilirea şi desfiinţarea maghiarimii ajunse sub dominaţie română.
Justeţea hotărârilor adoptate la Alba Iulia
Având în vedere că hotărârea adoptată la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, care pronunţă ruperea Transilvaniei, a fost o decizie unilaterală, poate fi considerată inacceptabilă din punct de vedere juridic. Majoritatea populaţiei din Transilvania nu a avut reprezentanţă la această şedinţă. In această zi, majoritatea populaţiei, 57% din cetăţeni, nu au fost întrebaţi dacă doresc să trăiască în România. Doar referendumul organizat în baza principiului autodeterminării putea să ia o decizie justă în problema privind apartenenţa Transilvaniei.
Dat fiind faptul că raporturile etnice şi istorice nu dovedesc justeţea ruperii Transilvaniei, iar referendumul democratic nu a fost organizat, nu putem vorbi despre o voinţă a poporului, exprimată la Alba Iulia. La marea adunare au participat doar reprezentanţii românilor, ca urmare, declaraţia de la Alba Iulia nu prezintă niciun fel de importanţă.
Rădăcinile vociferării din Miercurea Ciuc
Este o obrăznicie ca pe teritoriul populat de maghiari majoritari al Pământului Secuiesc să fie organizată o zi de sărbătoare. Membrii Noii Drepte – susţinătorii spiritului Gărzii de Fier – au optat pentru oraşul Miercurea Ciuc pentru a fi locaţia vociferării lor de la 1 decembrie. Scopul prezenţei în acest oraş a hoardelor naţionaliste îl reprezintă intimidarea! Reprezentanţii formaţiunii urmăresc să-i descurajeze pe secuii care populează două judeţe şi jumătate să mai revendice dreptul la autoguvernarea teritorială.
Pe site-ul lor oficial, cei care spiritual reprezintă reîncarnările Gărzii de Fier, lansează un apel la adresa românilor cei mândri, să se adune la Miercurea Ciuc dacă s-au săturat de manifestările anticonstituţionale (separatiste) ale maghiarilor. Ca urmare, nu vor să strige de bucurie şi să-i mulţumească Mântuitorului pentru faptul că de 93 de ani încoace domină teritoriul Ungariei de Est. Ei nu se bucură pentru faptul că, în 1918, şi Pământul Secuiesc, teritoriu maghiar aproape în întregime, i-a fost integrat României! Ei sunt dirijaţi de ura oarbă, demonul şi spiritul intoleranţei. Ei pur şi simplu nu pot tolera existenţa Pământului Secuiesc, dorinţa poporului secui de a-şi trăi viaţa în autonomie pe pământul său natal.
Multe generaţii au fost conştientizate asupra teoriei continuităţii daco-romane. Se mai poate mira că propovăduitorii ideilor extremiste îi califică pe maghiari drept venetici? Probabil că dacă ar cunoaşte adevărul – potrivit căruia stabilirea strămoşilor lor în Transilvania, acolo unde şi-au găsit adăpost şi apărare, a durat câteva secole – ar fi mai toleranţi, mai înţelegători în recunoaşterea drepturilor comunitare ale maghiarimii.
Autodeterminarea maghiaro-secuiască
Cei care cunosc istoria secuimii, ştiu că acestui popor i s-ar fi cuvenit, încă în 1918, dreptul la întemeierea unui stat independent. Dreptul la autodeterminare i se cuvine fiecărui popor! Insă între anii 1918 şi 1920, marilor cuceritori de teritorii nu le păsa de destinul maghiarimii. In această situaţie şi-a dat seama secuimea că Transilvania, Pământul Secuiesc, ar putea fi invadate de români. A fost constituită Divizia Secuiască, iar oastea formată din 12.000 de soldaţi a pornit o luptă pentru apărarea patriei şi a încercat să reprime invazia română.
Secuii au încercat şi pe căi paşnice să profite de dreptul lor la autodeterminare. De exemplu, în cadrul marii adunări din 17 noiembrie 1918, delegaţii Consiliilor Naţionale Secuieşti au revendicat organizarea autonomiilor asigurate la nivelul raioanelor. In 22 decembrie 1918, la Cluj, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania a convocat o Adunare Naţională, în cadrul căreia a fost revendicată, în baza dreptului la autodeterminare, asigurarea unităţii teritoriale a Ungariei.
Ceea ce trebuie evocat
Noi, secuii, avem ce rememora pe 1 decembrie. Trebuie să-i omagiem pe soldaţii secui eroi care la sfârşitul războiului mondial şi-au asumat apărarea patriei.
Putem rememora promisiunile neîndeplinite de la Alba Iulia.
In această zi, putem reflecta asupra faptului că nu numai predecesorii noştri au fost privaţi de dreptul la autodeterminarea colectivă, ci nici nouă nu ne este asigurat acest drept. Am putea reflecta şi asupra consecinţelor fărâmiţării Pământului Secuiesc.
In această zi trebuie să ne hotărâm că nu vom renunţa la patria secuiască, la autonomia teritorială ce poate fi înfăptuită în cadrul României!
Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 6455 din 30.11.2011, autor Kadar Gyula
Nu există scăpare
Cel puţin voi scăpa de defilările, parada militară, curgerea în valuri a culorilor roşu-galben-albastru, tricolorul, imnul din Bucureşti. Si totuşi, în astfel de momente, e mai bine să fim pe Pământul Secuiesc decât în jungla capitalei – astfel s-a exprimat oaspete nostru maghiar, originar din Târgu Mureş, care lucrează la Bucureşti şi a sosit la noi în ajunul sărbătorii naţionale române.
Şirul drapelelor arborate pe stâlpii de iluminat nu a fost pe placul lui, însă s-a bucurat foarte mult de faptul că la magazin i s-au adresat în limba maghiară, că a fost servit de chelner în limba maghiară – până la urmă s-a retras la odihnă cu sufletul împăcat, a luat totuşi o decizie bună, se poate sesiza diferenţa dintre Bucureşti şi Sfântu Gheorghe.
Dimineaţa însă a fost trezit brusc de urletele capetelor rase. Harghita şi Covasna, pământ românesc – strigau din toţi rărunchii membrii organizaţiei extremiste, care au defilat prin centrul oraşului. Nu poţi scăpa de ziua de 1 decembrie – a concluzionat el – însă trezirea poate ar fi fost mai plăcută la Bucureşti decât aici.
Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 6456 din 02.12.2011, autor Farcadi Botond
In ziua bucuriei poliţiştilor români

La 1 decembrie nu am ieşit în Piaţa Libertăţii – de pe pământul meu natal, din oraşul meu natal, aş putea spune. Pentru mine, aceasta nu este piaţa libertăţii, însă este cea mai importantă piaţă în care mă simt acasă.

Pe internet a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe sărbătoarea naţională a românimii. Nu le pot lua ceea ce marile puteri europene i-au trântit României existente doar de la 1877 încoace.

La Sfântu Gheorghe şi pe întreg Pământul Secuiesc, în Maramureş şi Satu mare, la Oradea, la Cluj, de fapt peste tot, românii sărbătoresc cu violenţă. Nu suportă nici azi ideea că strămoşii lor au primit gratis această ţară cu care nici acum nu ştiu ce să facă.

Oraşul era părăsit. Am mers până la grupul statuar Mihai Viteazul, iar între timp mă gândeam că aş putea fi legitimat de oricare dintre zecile de poliţişti. Cine sunt, ce caut, chestii de genul ăsta. Si mă mai gândeam şi ce caută aici acest grup statuar nepotrivit din punct de vedere artistic şi istoric.

Plictisit de întreaga pseudo-sărbătoare cu care îşi pecetluiesc an de an Marea Românie încropită, am plecat spre casă.

Străzile erau pline de poliţişti. Ajuns la capătul străzii, la magazinul fără nici o inscripţie în limba maghiară, am privit înapoi şi am constatat că este Sărbătoarea Poliţiştilor Români! Oraşul este plin de poliţişti români puternici, tineri. Da, asta este sărbătoarea lor. Si a lor este fiecare zi atâta timp cât aici vor exista maghiari.

Poate că este o provocare ceea ce am citit în dimineaţa aceea pe internet: pentru că nu i-am gonit de aici pe maghiari, pentru că îi tolerăm, să nu creadă cumva că sunt acasă pe pământul nostru românesc strămoşesc!

Se găseşte oare vreun maghiar care să bată la uşa Bruxellesului, a Strassbourgului, şi să întrebe ce Europă este aceasta în care încolţeşte neofascismul pur?

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo, nr. 235 din 06.12.2011, autor Czego Zoltan
Ruşini, nu sărbători
Cât timp vor trăi maghiari cinstiţi pe pământ, nu va putea fi dat uitării faptul că România, sărbătoreşte la 1 decembrie decizia de la Trianon, dezlipirea Transilvaniei, care nu a respectat niciodată convenţia de la Alba Iulia. Aceasta ar fi asigurat dreptul la autodeterminare. Ruşine statului, dar şi Occidentului, susţinătorilor acestei ticăloşii.

Nu şi-au amintit cât sânge de maghiar s-a vărsat pentru dăinuirea lor, ţinând piept invaziilor otomanilor, turcilor şi alungând cine ştie câte alte pericole la adresa lor. La 5 decembrie, maghiarimea îşi poate reaminti un alt moment ruşinos, perechea demnă a Trianonului, a Mohacsului – cu diferenţa că această umilinţă nu ne-a fost sortită de alţii, cu arma: partidele lui Gyurcsany şi Kuncze au învins în referendumul privind acordarea dublei cetăţenii, iar UDMR-iştii au ciocnit la Hotelul Kempinsky. Suntem sătui de ei! Intrebarea este ce se va întâmpla cu legea minorităţii la Bucureşti, cu universitatea de medicină de la Târgu Mureş, cu biserica ortodoxă de la Miercurea Nirajului, cu autonomia Pământului Secuiesc. Iar răspunsul este: obţinerea unor funcţii cât mai înalte într-un guvern care ne neagă până şi existenţa şi istoria. Poate fi desfiinţată, declarată nimicită o naţiune? Poate că nu.
Aşteptăm a treia posibilă cale, pe care să putem porni pentru binemeritata noastră dăinuire. Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 6462 din 09.12.2011, autor Pal Mihaly

Sursa: http://www.vuvuzeaua.ro/scandalos-presa-maghiara-reclama-dreptul-poporului-Linksecuiesc-de-a-intemeia-un-stat-independent

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Tolerance.ro: Russian elections: the members of the European Parliament call for new free and fair elections

re After the US Secretary of State, Hillary Clinton voiced "serious concerns" about the parliamentary elections which took place in Russia, this week, the MEPs called for new free and fair elections and an immediate and full investigation of all reports of fraud and intimidation in the Russian elections held on 4 December, while welcoming demonstrations in Russia as an expression of the will of the people in a resolution passed on Wednesday.

"MEPs stress that the running of the election showed that Russia does not meet election standards as defined by the OSCE, and express deep concern about reports of fraud and the preliminary findings of the OSCE/ODIHR report on procedural violations, lack of media impartiality, harassment of independent monitors and lack of separation between party and state".

Details: http://tolerance.ro/news/russian-elections-the-members-of-the-european-parliament-call-for-new-free-and-fair-elections/

LIGA STUDENȚILOR TÂRGU MUREȘ denunță implicarea ambasadorului Ungariei și a UDMR în segregarea pe criterii etnice a Universității de Medicină

LIGA STUDENȚILOR TÂRGU MUREȘ denunță implicarea ambasadorului Ungariei și a UDMR în segregarea pe criterii etnice a Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș!

Noi, Liga Studentilor din Tirgu Mures, am decis să luăm atitudine ca reacţie faţă de ceea ce se întâmplă la Ministerul Educatiei prin respingerea de 3 ori a Cartei Universitare, faţă de presiunile politice făcute de către reprezentantul statului Maghiar Excelenţa Sa Füzes Oszkár, faţă de prezenţa domnului Ministru Laszlo Borbely în Universitatea noastră şi declaraţiile susţinute de dânsul, nu în ultimul rând faţă de Ministerul Educaţiei care încearcă să impună modificari ale Cartei Universitare a UMF Tg Mureş.

Liga Studentilor din Tîrgu Mureş are ca scopuri:

a) promovarea si apararea intereselor profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai;
b) promovarea spiritului democratic in mediul universitar si societatea romaneasca;
c) consolidarea autonomiei universitare;
d) promovarea legaturilor de solidaritate si prietenie intre membrii sai;
e) propaganda sanitara, culturala si civica in randul populatiei;
f) promovarea si apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Aşadar avem următoarele precizări:

Unul dintre principiile susţinute de ANOSR şi de noi ca membri fondatori ai ANOSR este Principiul Libertăţilor Academice şi presupune printre altele: Propaganda politică , religioasă ca şi orice formă de discriminare individuală sau în masă sunt interzise în cadrul Instituţiilor de Învăţământ Superior.

Liga Studenţilor din Tg Mureş este reprezentantul legitim recunoscut la nivel de Senat al Universităţii al tuturor Studenţilor din aceasta Instituţie indiferent de etnie, rasă sau naţionalitate.

Liga Studenţilor îşi exercită acest drept dovada fiind participarea activă , argumentată , omniprezentă la toate deciziile din Senatul Universităţii şi ale Biroului de Senat.

Liga Studenţilor susţine principiul reprezentativităţii tuturor Studenţilor din UMF Tg Mures
Susţinem şi promovăm multiculturalitatea în acest centru Universitar cu condiţia să fie strict în beneficiul studenţilor indiferent de etnie.

Dar nu putem fi de acord ca unii colegi ai noştri să fie nevoiţi să aleagă între a studia exclusiv în limba română si engleză şi să primească diplome recunoscute la nivel european sau limba maghiară şi să nu existe nici o formă de învăţământ acreditată ARACIS cu predare 100% în limba maghiară. Aceasta e o formă de discriminare şi încalcă grav principiul Multuculturalităţii şi a dreptului la învăţământ garantat prin constituţie.

Totodată Liga Studenţilor se opune oricărei forme de discriminare etnică care ar putea exista din partea studenţilor români sau maghiari.

Condamnăm deopotrivă implicarea Partidelor Politice din România în deciziile interne ale UMF Tg Mureş. Noi nu suntem masă electorală şi nu acceptam să fim folosiţi ca subiect de Campanie Electorală. Condamnăm Decizia MECTS de a nu accepta Carta Universitară din nou în forma propusă de Senatul UMF Tg Mureş.

Ca şi date statistice , UMF Tg Mureş are un deficit de aproape 30% de cadre Universitare , în condiţiile în care la linia de predare română predau cadre de linie maghiară şi viceversa. Universitatea nu are resurse Didactice pentru a susţine catedre diferite pe fiecare limbă de predare.

Şi dacă ar fi posibil ar fi dezavantajaţi în a-şi exercita profesia pe tot teritoriul României, la examenul de rezidenţiat care este 100% în limba română….

Mihai Pavel
Membru Reprezentant al Studenţilor în Senatul Universităţii
Sursa: www.lstgm.ro

Dan Tanasa: UDMR ȘI PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ SAR LA GÂTUL KAUFLAND ROMÂNIA: ANGAJAȚI UNGURI! UDMR incită la discriminare pe criterii etnice și utilizea

Dan Tanasa: UDMR ȘI PRESA DE LIMBĂ MAGHIARĂ SAR LA GÂTUL KAUFLAND ROMÂNIA: ANGAJAȚI UNGURI! UDMR incită la discriminare pe criterii etnice și utilizează autorități de stat pentru a pune presiune pe Kaufland România

Celor de la Kaufland Romania li se reproseaza ca nu angajeaza persoane care nu stiu sa foloseasca calculatorul si internetul(!?)

Dupa ce saptamana trecuta primarul din Sfantu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad, soma public Kaufland Romania sa angajeze si etnici unguri in noul magazin ce se va deschide la Sfantu Gheorghe, acum a venit rand unui alt UDMR-ist, Kelemen Tibor, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Covasna, sa puna presiune pe Kaufland Romania sub pretextul ca cei de la Kaufland nu ar avea un proces de recrutare transparent.

Kelemen reclama faptul ca cei de la Kaufland Romania recruteaza personal pentru noul magazin din Sfantu Gheorghe doar prin intermediul unei casute de email, impiedicand astfel accesul la concurs celor care nu stiu sa foloseasca calculatorul sau internetul!?

Astfel, folosindu-se de presa de limba maghiara aservita intereselor politice ale UDMR, pretinsii lideri ai comunitatii maghiare din Romania forteaza un agent economic sa angajeze etnici maghiari pentru simplul motiv ca in zona 80% din populatie este formata din etnici maghiari.

Dupa modelul maghiarizarii fortate a institutiilor publice din administratia publica locala, UDMR incearca acum sa impuna un anumit numar de etnici maghiari si in zona privata, transformand astfel articificial un banal proces de recrutare intr-un scandal cu tenta etnica.

Detalii: http://tanasadan.blogspot.com/2011/12/udmr-si-presa-de-limba-maghiara-sar-la.html