micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 10 februarie 2010

Condeiul Ardelean: Trădare, chipul tău are un nume: PD-L

Condeiul Ardelean:
Trădare, chipul tău are un nume: PD-L


Autori: Violeta Caţa

Amăgiţi de discursul avut într-o conferinţă de presă, ţinută în staţiunea Covasna înainte de alegeri şi de atitudinea ulterioară de la a XX-a ediţie a Universităţii de Vară şi Tabără Studenţească de la Tuşnad, majoritatea românilor covăsneni l-au votat pe Traian Băsescu. La rândul lor, membrii şi simpatizanţii Partidului Civic Maghiar au votat pentru realegerea preşedintelui în funcţie, deoarece a sprijinit înfi - inţarea partidului. Nimic anormal până aici. Realesul, Traian Băsescu, în demnitatea de preşedinte, a desemnat prim-ministru pe şeful Partidului Democrat-Liberal şi l-a însărcinat să-şi găsească susţinerea parlamentară. Un sprijin a venit din partea UDMR, bineînţeles cu condiţionările de rigoare care se referă, ca de obicei, la acceptarea unor acţiuni antiromâneşti. Şeful PD-L a zis da şi a dat undă verde cedărilor. Pentru că românii covăsneni şi pecemiştii maghiari au votat candidatul susţinut de PD-L, şeful acestuia s-a gândit să-i răsplătească cu vârf şi îndesat. Le-a dăruit o conducere totalitară udemeristă.
După un an de normalitate în domeniu, 2009, când noi, românii din Covasna, nu am mai simţit aşa puternic în ceafă răsufl area antiromânească a liderilor uniunii şi am putut lua o gură de oxigen după nefasta guvernare Tăriceanu (2005-2008), iată că vremurile s-au întors într-un mod în care concesiile făcute UDMR de către PNL ni se par aproape nesemnifi - cative, în comparaţie cu recentul troc udemeristo-pedelist.
Abia ne reveniserăm, spre sfârşit de lună ianuarie 2010, din şocul cedării neraţionale a posturilor din conducerea serviciilor deconcentrate, în fapt a cedării puterii locale în favoarea UDMR, ce are consecinţa ruperii oricărui echilibru politic local (româno-udemerist şi - de ce nu? - pecemisto-udemerist), când am primit o nouă lovitură în plină fi gură. Noi, românii covăsneni, dorim să trăim aici, pe aceste meleaguri, cu demnitate, cu fruntea sus şi nu cu capul plecat alături de minoritari. Dorim să trăim în România, nu într-o enclavă separatistă condusă de baronii locali udemerişti, de altfel aşa cum doreşte şi minoritatea maghiară.

Se opune dorinţei noastre legitime preşedintele PD-L Sfântu-Gheorghe: „Am câştigat 100 la sută”

După matematica noastră, a preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a preşedintelui PC Covasna, Doru Decebal Feldiorean, şi a multor altor români cu care am discutat şi care îşi simt ameninţată existenţa în acest judeţ, românii au pierdut 100 la sută.
Afirmaţia „am câştigat 100 la sută” poate fi însă corectă, dacă laureatul premiului Julianus, acordat de extremiştii maghiari pentru diverse servicii aduse lor, şef al PD-L Sfântu-Gheorghe, vorbeşte în nume propriu.
Amicul antiromânilor, cu ştate vechi de-acum, Antal Arpad, primar, şi Tamas Sandor, preşedinte al Consiliului Judeţean, afi rmă: „Procentual, cred că de fapt am câştigat nu 35 la sută, ci 100 la sută, pentru că ideea este să colaborăm foarte bine şi să tragem împreună în aceeaşi direcţie“. Crede că poate păcăli românii ori maghiarii cu aşa o exprimare, chipurile deşteaptă, diplomatică, absconsă, la urma-urmei cu adevărat perfi dă? Cu siguranţă, nu. Românii nu doresc să colaboreze pentru a trage, în acelaşi ham cu UDMR, căruţa autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Românii nu doresc niciun fel de autonomie teritorială, indiferent de criteriul ce ar sta la bază. Ei doresc armonie, comuniune cu minoritatea maghiară. Aşteaptă respect din partea udemeriştilor şi a liderilor lor, nu ameninţări cu război civil gen Kosovo, nu destituiri din locurile de muncă pe principiul „ridică-te tu, ca să mă aşez eu”, nu discriminări care mai de care mai sofi sticate (vezi în partea din dreapta jos a paginii un exemplu limpede, grăitor, prezentat în acest sens de colegul Dan Tanasă), nu sfi - dări ale legilor statului în care trăim, ale simbolurilor sale, ale sărbătorilor naţionale, nu revendicări teritoriale mascate, nu agresivitate trufaşă a şefi lor şi angajaţilor administraţiei publice locale, care colac peste pupăză nu doresc a vorbi limba ofi cială a Ţării în care trăim împreună.
Dar, nu-i aşa, domnul Dan Manolăchescu - care a negociat cu amicii săi avându-l alături pe un alt domn respectabil (şi direct interesat ca în Covasna UDMR să ia mult, ca să-i ceară lui puţin în judeţul vecin), George Scripcaru, primar al Braşovului şi „vice” la PD-L, şi nicidecum afl ându-se alături de preşedintele PD-L Covasna, domnul Gheorghe Baciu, la rându-i ciudat şi trist de moale pentru felul în care îl ştiam odinioară - consideră că a câştigat 100 la sută. Păi da, domnule Manolăchescu, ei au câştigat, amicii dumneavoastră udemeriştii, deoarece nu s-a discutat nici măcar pe principiul reprezentării proporţionale a etniei, atât de drag lor. Pentru că, dacă acest principiu udemerist ar fi guvernat aşa-zisele negocieri, atunci ar fi trebuit ca un român să fi e vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, alt român viceprimar al Primăriei Sfântu-Gheorghe, altul viceprimar al Primăriei staţiunii Covasna; de funcţionari români în instituţiile conduse de udemerişti nici n-are rost să vorbim. Adevărul este că s-a negociat pe principiul epurării etnice a românilor! Dureros, dar acesta este adevărul.

Cine-i mai apără pe români, de discriminare, în judeţul Covasna?

În anul de graţie 2010, după cum se vede, UDMR centrează şi tot el dă cu capul în judeţul Covasna şi nu numai. PNL, nu. Ştim ce a făcut organizaţia judeţeană şi partidul când au guvernat alături de UDMR, iar liniştea şi pasivitatea care domneşte în prezent ne întristează. PRM mai se agită, dă din coate, dar nefi ind partid parlamentar nu se mai aude. Acesta plăteşte faptul că atunci când a avut posibilitatea să scoată UDMR de la guvernare, s-a ascuns, nefăcând gestul. Organizaţiile judeţene ale PSD şi PC au fost singurele care, prin preşedinţi, au luat public poziţii faţă de grava situaţie în care am fost aduşi noi, românii. Ele au criticat ruperea echilibrului politic româno-udemerist din judeţul Covasna de către PD-L. Cum spuneam şi mai sus, ne surprinde însă lipsa de reacţie a conducerii organizaţiei judeţene a PD-L. Nu credeam că şi aceasta este obedientă udemeriştilor, dar vorba aia… „viaţa bate fi lmul”.
Instituţia Prefectului este singura speranţă a românilor. Din păcate, nu instituţia în sine face treaba de apărare a legalităţii, ci oamenii ce o încadrează. În anii 1993-1996, 2000-2004 şi 2009 şefi i instituţiei, prefecţii din momentele respective, au vegheat la respectarea legalităţii şi au stopat actele de discriminare etnică, făcând uz de prerogativele lor legale. Întâmplător erau români. Când au fost maghiari prefecţii, nu se poate spune decât că au încurajat discriminarea etnică prin pasivitate şi neexercitarea atribuţiilor legale. Domnul Gyorgy Ervin este de departe fruntaş, numai că nu e dotat de la natură să comunice frumos, amăgitor, nu ştie să aburească, ci doar să afişeze un zâmbet inoperabil. Ştie doar să execute ordinele şefi lor lui. E bun! Le execută însă anost, fără fumigene. Nu poate lupta cu argumentele preopinenţilor, eschivează, dar fără talent. Nu avem altul, dar o să-l ajutăm, au hotărât şefi i lui. Cu cine? Cum? Uite aşa, avem o rezervă în alt judeţ, care a trecut din timp la PD-L, şi acum o negociem.

Benedek Kaplar Gabor - ex-UDMR, actual apropiat PD-L, subprefect de Covasna

Şi au negociat-o de ne-am trezit din palme cu ex-udemeristul, actualmente apropiatul de PD-L (formaţiune din care a şi făcut parte în 2009), Benedek Kaplar Gabor (foto), adus subprefect de Covasna din funcţia similară de la… de la… Braşovul domnului Scripcaru, aţi ghicit! Benedek Kaplar Gabor, specialist în silvicultură, este acum persoana desemnată să-l ajute pe Gyorgy Ervin în tot ce n-a reuşit el încă să facă. Mai ţineţi minte primele ediţii ale publicaţiei noastre? Una dintre ele avea în deschidere un articol despre „Lupul paznic la oi”. Ei bine, acum lupul mai are alături, înspre ajutor, şi lupul cu blană de oaie - paznic, desigur, tot la aceleaşi oi.
Din 1992, Instituţia Prefectului - Judeţul Covasna nu a mai fost mobilată cu doi subprefecţi udemerişti. Acum, prin grija neţărmurită pentru reformarea statului a PD-L, ne-am reîntors la nişte vremuri pe care le credeam apuse.

Aţi fost trădat, domnule Traian Băsescu!

Datorită consecvenţei dumneavoastră, domnule Traian Băsescu, românii şi maghiarii care v-au votat sunt din nou sub paza inegalabilului Gyorgy Ervin, având acum şi un ajutor de nădejde, în persoana domnului Benedek Kaplar Gabor. Probabil sunt, amândoi, febleţea Dumneavoastră, Excelenţă, şi atunci nu o discutăm, o comentăm doar. Şi nu putem să nu remarcăm că, în judeţul Covasna, PD-L v-a trădat. Nu a pus niciun românaş şef de ţeavă, dar, mai mult, i-a destituit pe încă unii dintre ei care mai aveau grijă ca prin acele ţevi să curgă românism. Şi, pentru siguranţă, mai aduce şi ajutoare din afara judeţului. Ce fel de ajutoare, deja aţi citit. Prin urmare, vă repetăm doar atât, poate cu folos: aţi fost trădat domnule Traian Băsescu, preşedinte în funcţie al României, de cel în care aţi avut cea mai mare încredere, PD-L.
Şi cu noi, românii din Covasna şi Harghita, cum rămâne, domnule preşedinte jucător şi promotor al acelui senzaţional, dar mai ales adevărat „NICIODATĂ!”?

Sursa: http://www.condeiulardelean.ro/articol/tradare-chipul-tau-are-un-nume-pd-l

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu