micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 11 februarie 2011

TV în limba română la "Cernăuţi"


Printr-un acord de colaborare între Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi, Clubul media Meridian şi Compania de televiziune şi radiodifuziune CMTR „Cernăuţi” a fost lansat un nou proiect care va oferi românilor din Nordul Bucovinei oportunitatea de a afla despre evenimentele din ţinut prin intermediul Programului informativ „Reporterul de Cernăuţi” în limba română. În fiecare zi de duminică, la orele 8.30 şi 17.30 telespectatorii sunt invitaţi să urmărească o trecere în revistă a evenimentelor din cursul săptămânii în cadrul acestui program. Pe Postul de televiziune „Cernăuţi” admiratorii tezaurului muzical-folcloric românesc vor putea viziona şi programe de muzică românească „Să petrecem împreună” şi „La izvor de cânt şi dor” care vor fi transmise duminica la orele 17.00, în cadrul cărora telespectatorii vor avea posibilitatea să urmărească şi manifestările organizate de Centrul Bucovinean de Artă care au devenit tradiţionale, cum ar fi Festivalul-concurs de muzică uşoară românească „Vise printre stele”, Festivalurile Internaţionale „Alese perle pentru mama” , „În grădina cu flori multe” şi „Să-mi cânţi cobzar”.

Luna lui Mărţişor va aduce încă o surpriză românilor din regiunea Cernăuţi, în cadrul acestui proiect va fi inaugurat programul de dedicaţii muzicale în limba română „De la inimă - la inimă”.

Pe lângă Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi, Clubul media Meridian şi Compania de televiziune şi radiodifuziune „Cernăuţi” parteneri în acest proiect mai sunt şi Studioul Teritorial de televiziune TVR Iaşi, Ziarele „Libertatea cuvântului”, „Concordia” şi Organizaţia nonguvernamentală - Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi. Cu dorinţa de a extinde proiectul, recent a fost depusă o solicitare de finanţare la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni cu genericul „TV Cernăuţi – păşind prin spaţiul românesc”, totodată partenerii sunt în căutarea sponsorilor şi susţinătorilor.

Pentru viitor intenţionăm să dezvoltăm acest proiect şi să propunem populaţiei românofone mai multe emisiuni de diferite genuri, difuzate pe acest post de televiziune.

Sursa: http://www.artbuc.cv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=133:tv-in-limba-roman-la-qcernuiq&catid=36:mass-media&Itemid=89

duminică, 6 februarie 2011

Președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, refuză să reproducă stema României pe actele oficiale, la mai bine de patru luni de la solicitare



În ciuda faptului că Prefectura Covasna a solicitat, în urmă cu mai bine de patru luni, conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Covasna să reproducă stema României pe actele emise de instituţie, acest lucru nu s-a întâmplat.
La începutul lunii septembrie 2010, Prefectura Covasna a solicitat CJ Covasna, prin adresa nr. 10978, urmare a unei petiţii a subsemnatului, să reproducă stema României pe actele oficiale emise de Consiliul Judeţean, învederând CJ că nereproducerea stemei României pe acte reprezintă o încălcare a prevederilor legale în vigoare şi o lipsă de respect faţă de însemnele statului.

Sursa: Condeiul Ardelean

Jurnalul National: Războiul drapelelor în Har-Cov


Românii din Har-Cov se simt discriminaţi prin arborarea drapelului Ungariei şi a unui aşa-zis steag secuiesc.

de Daniela Munteanu

Aşa cum scria Jurnalul Naţional în urmă cu ceva timp "de cum intri în judeţele Harghita şi Covasna ai impresia că de fapt eşti în altă ţară, mai precis în Ungaria. Şi asta nu pentru că nivelul de trai pare unul mai mare sau că starea drumurilor este mai bună, ba din contră, ci pentru faptul că pe mai toate sediile de instituţii, fie ele publice sau private, sunt afişate steagurile ţării vecine de peste Tisa sau mai nou un aşa-zis steag secuiesc".


Trebuie însă ştiut faptul că legea interzice arborarea de steaguri care nu sunt ale vreunui stat, iar cele care re­prezintă alte state, în speţă, Un­ga­ria, se pot arbora doar în anumite con­diţii, respectiv "Pe teritoriul Ro­mâ­niei drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul na­ţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de au­to­ri­tă­ţile administraţiei publice locale", se arată în art. 6 din HG nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României.
Integral in Jurnalul National

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN TARGU SECUIESC. Primaria Targu Secuiesc, condusa de PCM-istul Racz Karoly, organizeaza un eveniment public si il promo

Judeţul Harghita la Nufărul


Autor:

Criza inutilă marca PDL-UDMR servită populaţiei a lăsat urme adânci în conştiinţa oamenilor. Apropiindu-se anul electoral 2012, UDMR a simţit că e rost de coafarea imaginii şifonate a uniunii, care nu a făcut altceva decât să asigure stabilitate proiectului de falimentare a Ţării. Dar cum tăierile salariale, ale pensiilor şi alocaţiilor nesimţite ale copiilor le-au simţit şi votanţii UDMR, iată că se arată ca necesară îmbunătăţirea imaginii politicienilor uniunii, care pierd pe zi ce trece din simpatizanţi.


Judeţul Harghita la Nufărul


Sursa: http://www.condeiulardelean.ro/