Antonescu: Alianţa cu PC a fost prezentată ca o mare nenorocire pentru naţiune şi pentru PNL / FOTO: Grup RC

Crin Antonescu a apreciat că preconizata alianţă a liberalilor cu conservatorii a provocat o panică ce căpătat dimensiuni comice din partea "propagandiştilor" lui Traian Băsescu.

"Anunţul acestei alianţe a stârnit foarte multe comentarii, chiar un fel de agitaţie spre panică, panică ce a căpătat accente comice în cazul unor propagandişti mai slabi de constituţie, gen Guşă, Mircea Cărtărescu şi Vasile Dâncu şi toată pleiada de propagandişti ai domnului Băsescu. Alianţa cu PC a fost prezentată ca o mare nenorocire pentru naţiune şi pentru PNL", a comentat Antonescu.

Acesta susţine că PNL şi el personal nu şi-au încălcat angajamentele şi principiile politice asumate anterior prin alianţa cu PC. "Nu accept, din partea unor oameni care au servit şi servesc propagandistic regimul Traian Băsescu fără să se preocupe vreodată despre dosarul relaţiilor domnului Băsescu cu Securitatea, de exemplu, sau care nu au fost stânjeniţi de prezenţa în apropierea domnului Băsescu a unor foşti ofiţeri de Securitate cu acte în regulă, să acuze astăzi PNL şi preşedintele său, nu accept să invoce ei memoria Brătienilor şi măsura în care noi ne raportăm la memoria Brătienilor este măsura în care servim interesul României. (...) Nu dau socoteală în faţa propagandiştilor lui Traian Băsescu şi nici în faţa altor categorii de frustraţi dintr-un partid sau altul", a spus Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a negat existenţa unor negocieri detaliate cu PC sau PSD referitoare la împărţirea posturilor din administraţie, după ce Opoziţia unită ar reuşi să preia puterea. "Nu s-a discutat nici cu PC şi nici cu un alt eventual aliat cum se împart posturi. Nu am discutat niciodată (...) Eu am propus PNL un guvern din umbră cu oameni pe care i-am expus analizei publice, cu care noi, liberalii, ne mândrim. Acest guvern din umbră rămâne valabil şi în cazul în care, la un moment dat, vom participa la un guvern de coaliţie, pe posturile ministeriale care ne revin acei oameni vor fi miniştri", a mai spus Crin Antonescu.