micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 23 septembrie 2010

Izvoare documentare despre biserica ortodoxă din Timoc

11.jpg

Drobeta Turnu Severin, Romania/TimocPress/joi, 23 septembrie 2010/ - La simpozionul ‘Mehedinţi - istorie, cultură şi spiritualitate’ care se desfăşoară la Episcopia Severinului şi Strehaiei, protopopul de Dacia Repensis din Serbia de nord-est, pr. Boian Alexandrovici, a prezentat mai multe izvoare documentare care confirmă existenţa bisericii ortodoxe româneşti pe acele meleaguri.

‘În comunicarea mea am în evidenţă faptul că în anul 1722 bisericile din Timoc au aparţinut juridic şi spiritual de Episcopia Râmnicului.Acest fapt reiese dintr-un antimis semnat de Prea Sfinţitul Inochetie al Râmnicului pe care l-am comentat şi care a stârnit interesul specialiştilor’, a declarat marţi, ctitorul primei biserici româneşti din Timoc, în satul natal Malainiţa, Boian Alexandrovici.

Potrivit sursei citate, chiar şi Biserica Ortodoxă Sârbă recunoaşte, într-o carte tipărită în anul 1934, cu ocazia a 100 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sârbe din Timoc, că la acea dată în unele biserici din satele româneşti au existat preoţi români, deci este exclusă teza că după căderea Imperiului Otoman în biserică nu se mai oficia în limba română.

Simpozionul ‘Mehedinţi - istorie, cultură şi spiritualitate’, aflat la a treia ediţie, îşi va încheia lucrările în miercuri 22 septembrie.

Sursa: http://www.timocpress.info/?p=3169

Desi a fost amendat cu 7260 de lei, primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, refuza sa respecte legea!

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc preferă să fie amendat lunar, decât să înlocuiască indicatoarele de orientare inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi apoi în limba oficială a statului


Primarul municipiului, Raduly Robert Kalman, a fost sancţionat contravenţional deja de două ori şi i s-a pus în vedere înlocuirea acestora în termen de 30 de zile, altfel va fi din nou sancţionat
Amenzile aplicate au fost contestate la Judecătoria Miercurea-Ciuc Deşi a fost amendat de două ori până acum de către Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita pentru indicatoarele de orientare amplasate în Miercurea-Ciuc care sunt inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi abia mai apoi în limba oficială a statului, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Raduly Robert Kalman (foto), se pare că nu se sinchiseşte să le înlocuiască. Deşi i s-a pus în vedere înlocuirea urgentă a acestora.
Ieri, în municipiul Miercurea-Ciuc, la intersecţiile din faţa Tribunalului Harghita şi Liceului Teoretic ,,Marton Aron" încă se puteau vedea aceste indicatoare care nu sunt conforme cu standardele prevăzute de lege. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru amplasarea acestor indicatoare neconforme. O dată cu o amendă în valoare de 1.260 de lei şi a doua oară cu 6.000 de lei, iar dacă în termen de 30 de zile nu le va înlocui, atunci va fi sancţionat din nou.

Sursa: Informatia Harghitei