micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 31 martie 2010

EXCLUSIV. DOCUMENTE. Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe isi da demisia din Comisia de denumiri dupa ce Ministerul de Interne a solicitat demiterea sa!

Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu (foto), isi da demisia din Comisia pentru schimbare si atribuire de denumiri a judetului Covasna incercand sa pozeze in aparatorul intereselor romanilor din Sfantu Gheorghe!

Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu, a renuntat public la functia de membru al Comisiei pentru schimbare si atribuire de denumiri a judetului Covasna, informeaza ziare.com, zice el dupa ce a aflat lista cu strazile din municipiul Sfantu Gheorghe ale caror denumiri vor fi schimbate de catre bunul sau prieten, primarul UDMR Antal Arpad. Manolachescu se martirizeaza singur, pozand in aparator al comunitatii romanesti din Sfantu Gheorghe in fata sovinismului maghiar, fara insa sa pronunte un cuvant impotriva initiatorului acestor modificari (a se citi maghiarizari) de denumiri de strazi, nimeni altul decat bunul sau prieten, primarul Antal Arpad.

Ministerul Administratiei si Internelor solicitase deja demitarea sa, dupa ce a constatat faptul ca numirea sa a fost ilegala

Ministerul Administratiei si Internelor, condus de Vasile Blaga, i-a solicitat prefectului Gyorgy Ervin, la inceputul lunii martie, negru pe alb, inlaturarea imediata a veterinarului Dan Manolachescu, presedintele al PD-L Sfantu Gheorghe, din aceasta comisie, conform documentului pe care ministerul mi l-a comunicat, intrucat numirea acestuia a fost facuta ilegal.


In urma adresei ministerului am solicitat prefectului Gyorgy Ervin intrarea in legalitate in ceea ce priveste componenta comisiei prin demiterea veterinarului insa Ervin nu l-a demis pentru ca, se vede treaba, baietii isi chinuiau creierii sa vada cum poate iesi Manolachescu cat mai putin sifonat din aceasta ilegalitate.
Si pentru ca prostia nu doare, Ervin sustinea sus si tare ca nu l-a numit pe Manolachescu in comisie pentru ca ar fi veterinar ci pentru ca ar fi specialist in "relatii publice si comunicare", fara insa sa aduca argumente in sustinerea acestor afirmatii. Singurul argument beton al prefectului este acela ca Manolachescu ar fi activat in mass-media locala. Deci, in logica prefectului Gyorgy Ervin, orice "activist" din mass-media locala este automat si specialist in relatii publice si comunicare. Gyorgy Ervin uita insa argumentul cheie care dovedeste ilegalitatea comisa de el in cazul numirii lui Manolachescu in aceasta comisie, si anume ca membrii acestei comisii trebuie sa fie musai „specialisti in domeniile istoriei, etnografiei, geografiei, lingvisticii sau artei”, ceea ce nu este cazul lui Dan Manolachescu.

Intr-un mod cat se poate de jenant, Dan Manolachescu incearca sa pozeze intr-un individ cu caracter, insa nu scoate un cuvant nici despre adresa ministerului, care constata numirea sa ilegala in aceasta comisie, si nici despre maghiarizarea denumirilor de strazi din Sfantu Gheorghe. Nu cumva, nu-i asa, sa scoata un cuvant impotriva colegului sau de viziuni autonomiste, primarul UDMR Antal Arpad.

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2010/03/elogiul-prostiei-hotnews-si-magor-csibi.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/03/numirea-presedintelui-pd-l-sfantu.html

Foto: Covasnamedia

DOCUMENT. Ministerul Administratiei si Internelor: Stampila Bibliotecii Judetene Covasna este ilegala si trebuie scoasa din uz!

Urmare sesizarii subsemnatului adresata Parlamentului Romaniei, Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii a Camerei Deputatilor, Ministerul Administratiei si Internelor imi confirma faptul ca stampila (foto alaturat) utilizata de conducerea UDMR a Bibliotecii Judetene Covasna este ilegala si trebuie scoasa din uz, in caz contrat conducerea putand fi sanctionata contraventional. Ministerul confirma de asemenea faptul ca Prefectura Covasna a somat Bibliteca Judeteana Covasna sa intre in legalitate. Asteptam acum sa vedem daca conducerea UDMR a bibliotecii se va conforma somatiilor Prefecturii Covasna.


DOCUMENT. Sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov impotriva CJ Covasna. Jos panoul de la Aita Mare!

Curtea de Apel Brasov a pronuntat, in data de 9 martie 2010, o sentinta definitiva si irevocabila impotriva recursului formulat de catre Consiliul Judetean Covasna, reprezentat de catre presedintele Tamas Sandor, in dosarul privind autorizatia de constructie a panoului "tinutul secuiesc" amplasat de catre UDMR la Aita Mare.
Actiunea a fost introdusa in contencios administrativ de catre fostul prefect, Codrin Munteanu, chiar daca amplasarea panoului s-a facut in timpul primului mandat al actualului prefect Gyorgy Ervin, care a inchis insa ochii la aceste ilegalitati ale UDMR, cum de altfel a inchis ochii si la alte ilegalitati comise de administratia publica locala controlata de UDMR.
Practic, UDMR, reprezentata de catre Tamas Sandor, presedintele UDMR Covasna si presedintele Consiliului Judetean Covasna, a epuizat toate caile legale prin care mentinea in picioare panoul de la Aita Mare, fiind nevoit in acest moment sa il indeparteze. Asteptam sa vedem ce face prefectul Gyorgy Ervin...



Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2009/07/dupa-cum-spuneam-ieri-al-doilea-panoul.html

http://roncea.ro/2009/11/04/dan-tanasa-a-reusit-sa-desfiinteze-panoul-cu-tinutul-secuiesc-instalat-de-extremistii-maghiari-ramane-ca-autoritatile-tot-maghiare-sa-l-darame/

http://www.realitatea.net/tribunalul-covasna-a-anulat-autorizatia-de-constructie-a-panoului-tinutul-secuiesc-de-la-aita-mare_657787.html

Municipiul Sfantu Gheorghe, mosia personala a grofului Antal Arpad. Primarul ii da cu flit prefectului in chestiunea indicatoarelor turistice!

Cotidianul Curentul publica in numarul sau de azi, 30 martie, un articol in care arata faptul ca primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, nu intentioneaza sa schimbe indicatoarele turistice montate in urma cu cateva zile, indicatoare in care denumirile institutiilor sunt inscriptionate mai intai in limba maghiara si apoi in limba romana.

Cotidianul Curentul titreaza in numarul sau de azi...

Primarul din Sfântu Gheorghe refuză să schimbe plăcuţele trilingve

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (foto), este decis să nu schimbe plăcuţele trilingve amplasate recent la intersecţiile mai multor străzi, considerând, contrar conducerii Prefecturii Covasna, că nu încalcă legea.

Primarul Antal Arpad a declarat că indicatoarele turistice au fost amplasate în baza unei donaţii făcute de o persoană fizică, iar în opinia sa este firesc ca într-un oraş în care 75% sunt maghiari, inscripţionarea să se facă mai întâi în limba maghiară şi abia apoi în română.
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că, potrivit legii, orice tăbliţă postată pe domeniul public trebuie să fie inscripţionată în primul rând în limba oficială a statului şi apoi în alte limbi.
„Pe un magazin, spre exemplu, e altceva pentru că e proprietate privată, dar pe domeniul public problema se pune altfel, trebuie prima dată în limba română“, a precizat prefectul Gyorgy Ervin, care consideră totuşi că legea e interpretabilă deoarece spune ce ai voie să faci, dar nu precizează ce nu ai voie.
Prefectul a menţionat că a trimis o adresă tuturor primăriilor din judeţ prin care le-a explicat prevederile legale referitoare la arborarea drapelului naţional şi plăcuţele bilingve, iar cei care nu le vor respecta vor fi sancţionaţi.
Sursa: Curentul
Foto: Haromszek

Divorţul pârâtului Tőkés László - începutul sfâşitului unui mit

Despre personalitatea domnului Tőkés László (foto Romania Libera) nu se pot spune prea multe lucruri noi. Acest om, care a fost şi este simbolul revoluţiei române de la Timişoara, a considerat de cuviinţă că nu este suficient să fie doar simbolul unei revoluţii româneşti, ci că i-ar sta mai bine ca un lider al luptei pentru câştigarea libertăţii libertăţii naţiunii maghiare.În timp ce partea ultranaţionalistă a maghiarilor din România îl adulează şi îl venerează pentru tot ce face şi grăieşte distinsul prelat şi europarlamentar, cvasi-totalitatea opiniei publice române îl consideră ca fiind un extremist ultranaţionalist care prin discursurile sale antiromâneşti a creat multă indignare. Cu câteva zile în urmă liderul PSD Victor Ponta spunea: „Tőkés László este un extremist mai periculos decât Corneliu Vadim Tudor”.

Dar să ne întoarcem un pic la Tőkés László ca prelat.În timp ce domnia sa predică de la amvon dragostea creştină şi cele 10 porunci foarte bine condimentate cu ideile sale despre libertatea naţiunii maghiare din Transilvania, adepţii săi orbiţi de imaginea mistică a prelatului îl trimit în Parlamentul Europei.Acest model de morală creştină care este domnul Tőkés László are ambiţii măreţe de a rămâne un important lider religios, politic şi militant etnic maghiar pentru libertatea naţiunii maghiare din Transilvania.Numai că realitatea vieţii sale personale începe să sape la fundamentul unei imagini mistice pe care şi-a conceput-o de a lungul ultimilor 20 de ani. De această dată religia împletită cu fundamentalismul naţionalism nu vor mai putea spăla imaginea acestuia, aşa cum s-a mai încercat în ultimii ani de către adepţii săi.

Motivul? Este unul foarte simplu. Doamna Tokes Edith, soţia domnului prelat Tőkés László s-a săturat să suporte umilinţele la care a fost supusă de a lungul anilor şi a decis să intenteze un pământean proces de divorţ distinsului său soţ. Astfel că cel care în ultimele săptămâni a predicat necesitatea creării unui „Tribunal Nürnberg” în care să fie condamnaţi securiştii şi adepţii sistemului comunist din România şi de ce nu de pe întregul cuprins al Europei, va avea la rândul lui propriul proces dar nu unul de tip Nürnberg ci unul de tip civil „Minori şi familie”.Pentru-că doamna Tőkés Edith s-a săturat şi nu mai poate accepta umilinţele la care este supusă. De fapt de o bună bucată de vreme acest divorţ era iminent cu toate eforturile făcute de distinsul prelat reformat care a încercat să o înduplece, ca ea să ignore suferinţele sale în favoarea cauzei superioare, cea a naţiunii maghiare reunite în hotarele sale fireşti.De altfel doamna Tőkés Edith adresase la mijlocul anului 2009 o scrisoare Episcopiei Reformate, în care spunea: “Nu doresc să iau parte, nici acum în 25 iulie şi nici la 15 decembrie la comemorarea aniversară în compania soţului meu Tőkés László, deoarece în ultimii 20 de ani, de nenumărate ori mi-a dezonorat marele meu devotament şi perseverenţa mea credincioasă de odinioară.Deplin conştientă de consecinţele mele, declar că nu a meritat eforturile mele.”Tot domnia sa spunea ” Mi-a întors spatele mie şi multor camarazi timişoreni, însă ne-a reprezentat ţara şi în străinătate fără a avea împuternicirea noastră. Toate rezultatele luptei comune le-a prezentat ca rezultate personale.”Orice comentariu suplimentar este de prisos. Acest om al bisericii reformate, deci o persoană care ar trebui să aibă o moralitate religioasă fără cusur, în ultimii 20 de ani a dezonorat de nenumărate ori marele devotament şi perseverenţa credincioasă a soţiei sale.Foarte multă lume a ştiut realitatea, dar în numele ideilor naţionaliste promovate de Tőkés László a tăcut şi imaginea mistică a acestuia a atins o amploare şi grad nemaiîntâlnit în Transilvania.Au permis ca un om imoral faţă de propria soţie, imoral faţă de crezurile religioase pe care le propovăduieşte să fie un lider spiritual şi politic al unei mari mase de cetăţeni din România.

Numai că dosarul cu număr unic: 5792/271/2010 înregistrat la judecătoria Oradea în data de 23 martie 2010 având ca obiect divorţul între reclamanta Tőkés Edith şi pârâtul Tőkés László înseamnă începutul sfârşitului unui mit. Înseamnă momentul în care înşelătoria personală a unui om, pe care vremurile istorice l-au depăşit demult, va lua sfârşit şi acest personaj va fi aşezat la locul pe care îl merită, adică pe băncile unei judecătorii civile de Minori şi Familie.
Scrisoarea doamnei Tőkés Edith adresate Episcopiei Reformate pe data de 24 iulie 2009, în original şi tradu...
Sursa: http://agache-aurel.blogspot.com/2010/03/divortul-paratului-tokes-laszlo.html

FOTO DOCUMENT. ROMANIA, SAT FARA CAINI. Autoritatile maghiare din Covasna afiseaza pe primarii inscriptii exclusiv in limba maghiara, sfidand legea!

Dupa cum am spus aici, revin cu noi dovezi in legatura cu demersurile Uniunii Democrate Maghiare din Romania si ale Partidului Civic Maghiar de a obtine autonomia teritoriala pe criterii etnice in Covasna-Harghita si de a epurara etnic romanii care mai traiesc inca in zona.
La fel ca si in cazul primariei comunei Mereni, alte comune din judetul Covasna au trecut la amplasarea unor inscriptii exclusiv in limba maghiara pe fatada primariilor, inscriptii care sunt ilegale. Redau aici cazul primariei comunei Ghidfalau (foto dreapta) si cazul primarie comunei Sanzieni (foto jos).

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA. Prioritatile UDMR si PCM: Maghiarizarea strazilor din Sfantu Gheorghe si infiintarea "Pietei Hungaria"!


Cele mai multe strazi rebotezate iau denumiri ungurestiCele mai multe strazi din municipiul Sfantu Gheorghe, care vor fi rebotezate, vor avea denumirile unor personalitati maghiare, autoritatile locale explicand acest fapt prin dorinta de a restabili un ''echilibru'' cu cele care poarta nume romanesti.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (foto), a prezentat, joi, lista cu numele strazilor care vor fi schimbate, printre acestea numarandu-se ''1 Mai'', ''Avantului'', ''Constructorilor'', ''Energiei'', ''Facliei'', ''Prieteniei'', ''Recoltei'', ''Sanatatii'', ''Tineretului'', ''Viitorului'', ''Fabricii'', ''Silozului'' si altele, care, potrivit acestuia, au denumiri ''comuniste''.
''Trebuie sa vedem de unde pornim, pentru ca 75% dintre cetatenii municipiului sunt maghiari, iar marile artere de circulatie au nume romanesti - '1 Decembrie 1918', 'Paius David', 'Armata Romana', 'Grigore Balan', 'Nicolae Iorga'.(...) Exista un dezechilibru si e normal sa vrem sa restabilim echilibrul. E un semn de normalitate'', a declarat primarul Antal Arpad.

Printre cele ce vor fi inlocuite se mai numara ''Andrei Saguna'' care va deveni ''Kopeczy Sebestyen Jozsef'', pe motiv ca exista o piata cu numele mitropolitului ortodox al Transilvaniei, si ''Horia Closca si Crisan'', redenumita ''Attila'', pentru ca, sustin autoritatile locale, ''nu are nicio legatura cu istoria acestei zone'' sau cu convietuirea interetnica. De asemenea, se va infiinta o noua piata care va lua numele ''Piata Hungaria'', dupa numele unui fost hotel cu acelasi nume.

Din cele 32 de strazi care vor fi botezate ori rebotezate, patru vor purta numele unor personalitati de nationalitate romana, precum ''George Cosbuc'', ''Mihail Kogalniceanu'', ''Iosif Popoviciu'' si ''Aurel Nistor''. Primarul Antal Arpad a explicat ca in comisia de atribuire a denumirilor s-a discutat ca un sfert din aceste strazi sa aiba ''denumiri romanesti'', proportional cu ponderea romanilor din Sfantu Gheorghe, insa au aparut si alte puncte de vedere.

In urma schimbarii acestor denumiri cateva sute sau mii de persoane vor trebui sa isi schimbe actele de identitate. Primarul a recunoscut ca nu a facut o socoteala pentru a afla cate persoane vor fi implicate in acest proces si nici o evaluare a costurilor. In schimb a dat asigurari ca acestea vor fi ''gratuite'' pentru cei in cauza, fiind suportate din bugetul local.

Intrebat daca nu risca sa fie criticat pentru ca ''are astfel de prioritati pe timp de criza'', primarul a declarat ca in mod sigur vor fi destule pareri pro si contra. Acesta a anuntat, totodata, ca intentioneaza sa reia demersurile pentru schimbarea denumirii Bulevardului ''1 Decembrie 1918'', care va fi impartit in trei portiuni si rebotezat pe doua dintre acestea ''Petofi Sandor'', respectiv ''Mihai Eminescu''. Sursa: Ziare.com

O parte a listei cu noile denumiri de strazi pe care administratia publica locala maghiara din Sfantu Gheorghe vrea sa le modifice...


UPDATE. DOCUMENT. Prefectura Covasna: Indicatoarele turistice amplasate de primarul Antal Arpad sunt ilegale!

Dupa cum semnalam aici, primarul UDMR din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a montat in centrul municipiului, in urma cu cateva zile, indicatoare turistice in limbile maghiara, romana si engleza. Da, ati citit bine, aceste indicatoare contin denumirile institutiilor sau ale diferitelor obiective de interes local mai intai in limba maghiara si apoi in limba oficiala a statului, fapt ce constituie o incalcare a prevederilor legale in vigoare.
Ca este asa o confirma si Institutia Prefectului Judetului Covasna care mi-a comunicat faptul ca "amplasarea unor placute indicatoare in care denumirile sunt formulate intai in limba minoritatilor si abia apoi in limba oficiala a statului nu este legala" urmand ca Prefectura Covasna sa sesizeze autoritatea locala pentru modificarea ordinii continutului acestor placute.
Asteptam asadar ca Antal Arpad, presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, sa modifice aceste indicatoare si sa intre in legalitate. Sa vedem cat timp ii va lua...


Update: vezi si http://antena3.ro/stiri/romania/indicatoare-ilegale-in-sfantu-gheorghe-maghiara-inaintea-limbii-romane_95606.html

EXCLUSIV. DOCUMENTE. Autoritatile maghiare din Harghita impun in mod obligatoriu limba maghiara ca limba oficiala de stat in judetul Harghita!

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba (foto), a solicitat angajatilor sai printr-un email intern, in luna martie anul aceasta, ca toate hotararile consiliului sa fie radactate in ambele limbi, romana si maghiara, in mod obligatoriu, dupa formatul de mai jos.
Fara sa aiba o baza legala pentru asa ceva, administratia UDMR-ista si PCM-ista din Harghita si Covansna impune folosirea limbii maghiare in mod obligatoriu in administratia publica locala din cele doua judete contralate de cele doua formatiuni politico-civice ale maghiarilor din Romania.






DOCUMENT. La fel ca si in Covasna, autoritatile maghiare din Harghita refuza sa reproduca stema Romaniei pe documentele oficiale!

La fel ca si colegul sau de partid din Covasna, dupa cum am aratat aici, presedintele Consiliului Judetean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba (foto), refuza sa reproduca stema Romaniei pe documentele oficiale emise de catre Consiliul Judetean, in ciuda faptului ca legea il obliga in acest sens. Cei doi presedinti de consilii judetene, din Covasna si Harghita, nu doar ca incalca legea dar se comporta de parca cele doua institutii publice din Romania ar fi doua SRL-uri, la care cei doi sunt patroni, si cu care pot face ce vor. Ca doar sunt ale lor, nu?

UPDATE. DOCUMENT. Ministrul de Interne, Vasile Blaga: Stampila Bibliotecii Judetene Covasna este ilegala! Prefectura Covasna a somat Biblioteca!

Si am mers mai departe...dupa cum spuneam aici. Si i-am dovedit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor (foto stanga) ca e sovin. Din nou, dupa ce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Curtea de Apel Brasov si Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei au certificat faptul ca domnia sa discrimineaza romanii din Covasna.

Si am obtinut nu unul ci doua doua documente oficiale in care ministrul Vasile Blaga, respectiv prefectul Gyorgy Ervin confirma ceea ce am afirmat si eu de mai multa vreme: stampila Bibliotecii Judetene Covasna (foto dreapta), care contine sintagma "Tres Sedes Siculorum" este ilegala.
Ministrul Vasile Blaga i-a confirmat deputatului Horia Grama aici faptul ca Prefectura Covasna a somat Biblioteca Judeteana Covasna sa nu mai utilizeze aceasta stampila intrucat este ilegala. La randul sau prefectul judetului Covasna a confirmat aici faptul ca a cerut Bibliotecii Judetene Covasna sa nu mai utilizeze aceasta stampila!
Inutil sa mai adaug faptul ca Biblioteca Judeteana Covasna utilizeaza aceasta stampila de foarte mult timp, inca de pe vremea cand Gyorgy Ervin era prefect in primul sau mandat, in perioada 2004-2008, si ca doar sesizarea subsemnatului a facut ca lucrurile sa se schimbe! Sper...

Update: http://www.ziare.com/sfantu-gheorghe/actual/stampila-bibliotecii-judetene-modificata-deoarece-continea-inscriptia-trei-scaune-secuiesti-1228565

marți, 30 martie 2010

PRO Dementocratia si sondajele aberante

Un recent sondaj de opinie realizat de Asociatia Pro Democratia, chipurile pe un esantion de circa 1.000 de persoane, concludea ca romanii sunt un fel tirani cu sete de sange care ar trage pe roata infractorii la colt de strada. E adevarat ca nimeni nu iubeste un hot, violator, escroc sau criminal, dar unele concluzii sunt deplasate iar cifrele un delir pe variatiuni extreme. Dar uite asa mai castiga omu' un ban la un ONG si se inregimenteaza politic la nevoie ... ca de, e criza neicusorule iar democratia asta trece si ea prin stomac!


Citire de la Parvulescu (via Mediafax): "Propunerea de teme ce contravin valorilor majorităţii - români, ortodocşi - stârneşte patimi justiţiare în rândul acestora şi predispune la luarea de decizii ce pot încălca drepturi ale omului, precum acela la liberă exprimare, de exemplu", a spus liderul APD, Cristian Pârvulescu, în deschiderea unei dezbateri pe tema reformei sistemului constituţional prin mijloace precum referendumurile la nivel naţional.

In traducere ar fi ceva la modu'... la ce dracu' sa facem referendumul ala pe modificarea Constitutiei cand romanii ai trebui toti dusi la psihiatrie si la cursuri de dezintoxicare mentala. Pai bine bre nea Parvulescule da' tie nu iti e rusine sa vii cu zoaie din astea si cu sondaje trucate. Vezi ca a mai trucat unu niste din astea acu' vreo trei luni si acu' zici ca e un zombi. Sa nu sari si tu in sus de bucurie pe la seminarii din astea si sa aterizezi in cur la fel ca el!

Cica:

  • 91% dintre cetateni ar alege reintroducerea pedepsei cu moartea
  • 94% dintre romani ar opta pentru retragerea cetateniei romilor care comit infractiuni in strainatate
  • 89% dintre cetateni ar opta pentru retragerea cetateniei celor care cer autonomia tinutului secuiesc
  • 88% dintre romani ar vota pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa
"Concluzia mea": Deci... criza ne lasa conturile goale, avem nevoie de motivatie "lichida" sa luptam cu aplicarea valorile democratice in Romania care este pe cale sa devina un stat criminal, sovin, discriminator, rasist si ultra-religios (eventual cu o Al-Qaida proprie, as adauga yo)

p.s. poza ilustreaza perfect rapacitatea personajului prezentat: ochii care sticlesc ghidati de principiu "si mana grebla se facu!"

DOCUMENT. Ministrul Vasile Blaga raspunde interpelarii deputatului PSD de Covasna, Horia Grama!


r1175B
Sursa: http://www.cdep.ro/interpel/2010/r1175B.pdf

DOCUMENT. Am ajuns subiect in conferintele de presa ale Prefectului de Covasna!

Nu stiu daca sa rad sau sa plang...am ajuns subiect pe ordinea de zi in conferintele de presa ale prefectului de Covasna, Gyorgy Ervin! Stiu ca inca din mandatul anterior Gyorgy Ervin se arata iritat cand auzea numele meu dar sa dea un comunicat de presa in care sa puna subiectul "Dan Tanasa" separat de alte subiecte cred ca deja e mult prea mult. Nu stiu daca sa ma simt amenintat sau onorat domnule Ervin!

Comunicat de Presa 22.03.2010 _ Sajtokozlemeny 2010.03.22

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA: "Petofi Sandor" in loc de "1 Decembrie 1918"!

Primaria si Consiliul Local Sfantu Gheorghe, controlate de UDMR si PCM si sub comanda primarului UDMR Antal Arpad (foto), vor relua batalia pentru schimbarea denumirii bulevardului central din municipiului Sfantu Gheorghe, a carui denumire este acum 1 Decembrie 1918, dupa cum apare mentionat pe pagina oficiala a Primariei Sfantu Gheorghe.
UDMR se lupta de aproape 20 de ani de zile pentru schimbarea denumirii bulevardului 1 Decembrie 1918 din centrul municipiului, insa datorita prefectilor romani de pana acum, demersurile antiromanesti si profund ilegale ale UDMR nu au avut sorti de izbanda. Sa vedem ce va face actualul prefect, Gyorgy Ervin, fost membru UDMR.
Concret, denumirea bulevardului 1 Decembrie 1918 va fi schimbata astfel: intre Piata Libertatii si Piata Sfantu Gheorghe (portiunea pe care se afla si Primaria Sfantu Gheorghe) va purta denumirea Petofi Sandor; intre Piata Sfantu Gheorghe si Piata Szechenyi va purta denumirea Mihai Eminescu; intre Piata Szechenyi si cartierul Garii isi va pastra actuala denumire.


Vezi si http://www.ziare.com/actual/dezvaluiri/09-26-2008/primaria-sfantu-gheorghe-a-inceput-maghiarizarea-denumirii-strazilor-422478


PS: avand in vedere criza economica grava in care se zbate Romania i-as sfatui pe consilierii locali care vor sa voteze aceasta schimbare a denumirilor de strazi sa se gandeasca de doua ori inainte sa angajeze o cheltuiala total inutila pentru bugetul public local. Nu de alta, dar se pot intruni elemente ale infractiunii de abuz in serviciu in dauna intereselor publice! Ori interesul public zice ca vor trebui reduse cheltuielile publice!

luni, 29 martie 2010

Parintele Iustin Garleanu ii scrie "romanului" Madalin Guruianu, cel care a votat drapelul secuiesc alaturi de UDMR si PCM!

Scrisoare deschisa domnului Madalin Guruianu, consilier local Sfantu Gheorghe"Somnul ratiunii naste monstrii" (Francesco Goya)

Doresc sa va reamintesc de faptul ca acum cateva zile am intrat (nu din inatmplare) pe blogul pe care il administrati, incercand sa postez si eu un comentariu la titlul "VICTORIA AMARA" dupa ce bineinteles l-am citit. Am vazut ca parerile pe care le-am postat la comentarii nu ati avut bunavointa, iar eu onoarea sa le publicati. Nu va condamn, pentru ca este dreptul dumneavoastra in a fi subiectiv sau obiectiv. Insa as dori sa va atrag atentia ca intr-o societate democrata la care nazuim si in care avem pretentia sa traim, subiectivismul nu este altceva decat o bariera de tip comunist, care se interpune in relatia pe care dumneavoastra doriti sa o cultivati atat interpersonal cat si interetnic. Faptul ca imi exprim o parere, dintr-o alta viziune, decat cea a dumneavoastra nu cred ca este un lucru rau, ba chiar benefic.
Am vazut ca proliferati mesaje de genul "nu-mi iubesc tara" preluate dintr-o scrisoare a carui scop era altul, diferit total de mesajul pe care dumneavoastra il promovati.
De asemenea am ajuns la concluzia ca persoanele care v-au recomandat si v-au promovat imaginea (inclusiv colegi de ai mei) in campania electorala nu au facut decat sa promoveze un “mit” al tanarului care se implica, dar nu pentru comunitatea romaneasca, din care, dupa nume descindeti, dar nu si dupa fapte. Imi permit sa fac aceasta afirmatie deoarece dumneavoastra ati fost singurul “roman” care ati votat (probabil cu ambele maini) insemnele de tip sovin ale comunitatii din Sfantu Gheorghe, in care romanii nu sunt reprezentati, insa sunt expuse cele trei coline “Tatra Matra si Fatra” (probabil ca stiti si ce insemna acestea) ca simbol.
Imi permit sa fac aceste observatii, nu dintr-un impuls nationalist-sovin de tip obsesiv, ci din postura de un cunoscator al Istoriei Romanilor din cele mai vechi timpuri (inclusiv probleme de etnogenza) pana in zilele noastre. De cand sunt slujitor al Altarului in aceasta zona m-a pasionat foarte mult problemele romanilor din arcul intracarpatic mai ales de la anul 1867 pana in prezent. Mi-am pus mereu intrebarea de ce eu ca preot nu pot sa-mi spovedesc credinciosii in limba romana? De ce nu isi cunosc acestia propria limba, si caror fapte se datoreaza acest lucru? Raspunsul este mai amplu, nu vi-l pot da eu acum in cateva randuri, decat pe scurt. Acesta fiind: politica de maghiarizare fortata la care au fost expusi romanii de-a lungul vremii mai ales din 1867, prin diversele legi care au impus o alta limba si au impiedicat conservarea si pastrarea identitatii romanesti, mai ales in anii de trista amintire 1940-1944. Fiind o perioada de care multi maghiari cu bun simt si cu frica de Dumnezeu le este rusine sa vorbeasca.
Cele amintite mai sus in ultimele randuri sunt o infima parte din dintr-un adevar istoric incontestabil.
In legatura cu articolul in care amintiti intr-un citat de “satele parsite de sasi si svabi” trebuie sa va amintesc, daca nu sa va aduc la cunostiinta, ca sasii au parasit Romania intr-un anumit context istoric si nu au fost alungati de frica procesului sau a politicii de asimilare, si asta vi-o spun ca roman ardelean. Nu stiu de unde atata grija pentru un neadevar (cules) pe care dumneavoastra il promovati? De ce nu va uitati putin la romanii nostrii maghiarizati, care sunt mult mai aproape de noi (sentimental vorbind) si ii ignorati? De ce nu amintiti ca sute de persoane de etnie romana din satele din secuime au fost asimilate deznationalizate, si chiar batojocorite candva in istoria recenta (nu mai mult de 70 de ani) a Romaniei, uitandu-si chiar limba de “voie sau chiar de nevoie”. De ce nu amintiti de sutele de familii din zecile de comunitati care au nume maghiarizate (ca de ex: Szebeny, Bokor, Olah, Pakular, si exemplele pot continua) din zona in care traim cu totii. Daca doriti sa va convingeti, si nu ma credeti, va recomand o vizita de lucru prin cimitirele din jurul bisericilor cu “cupola in forma de ceapa” din secuime. Ei domnule Madalin, va intreb cu tot respectul, cu istoria noastra ce facem? La care “cos” o aruncam la cel pe care scrie europenism, sovinism, nationalism, sau indiferentism? Poate chiar in cosul pe care scrie “Mituri ale tinutului secuiesc”. Oare o fi bine, oare o fi rau? Ma intreb si eu.
Cum va explicati dumneavoastra de zecile de comunitati cu biserici ortodoxe sau greco-catolice (ex. Aita Mare, Santionlunca, Baraolt etc.), adevarate constructii de arhitectura bizantina, aratand prin aceasta puterea comunitatii romanesti de odinioara, astazi stau goale, dar nu pentru nevrednicia preotilor, ci pentru ca in ele nu mai are cine sa intre, dupa linsajul din perioada de trista amintire, si nu numai.
Oare aceste lucruri nu va ridica anumite semne de intrebare? Mie da, si sunt semne grele de intrebare. Daca nu ma credeti mergeti si cercetati, nu va costa decat putin timp, putina bunovointa si nici jumatate de rezervor de combustibil.
Sunt unul dintre slujitorii lui Dumnezeu care asista, de multe ori neputincios, la ultima zvacnire a ortodoxiei si a romanismului din aceasta zona mult incercata. Sub epitrahilul meu aud suferinta fiecarui roman care a supravietuit furtunii, aud suspinul tainic, al inimii acestuia. In biserica, la fiecare slujba vad tristetea tainica ce salasluieste in sufletul fiecarui roman resemnat in fata sortii, cu alte cuvinte vad o ortodoxie muribunda, o frica si de multe ori o rusine in a afirma “eu sunt roman”. Aceasta este realitatea in care traim aici, in inima Romaniei, adica in vatra sacra a natiunii, pe care dumneavoastra din pacate nu o vedeti, atunci cand prin mesajele dumneavoastra contribuiti, nu intr-o, masura atat de mare cat ati dori, dar contribuiti, la rusinea si la umilinta la care este supus sistematic romanul de rand din inima tarii.
As putea sa continui, dar nu doresc sa va obosesc prea mult, cu lucrurile acestea “minore”. V-am adresat aceasta sincera scrisoare deschisa nu pentru ca as avea ceva cu dumneavoastra si cu cercul in care va invartiti. Ci pentru atitudinea dumneavoastra duplicitara si dupa modul tendentios de a vedea lucrurile atat in presa si blog, dar mai ales cand votati anumite lucruri care sunt impotriva romanilor nereprezentati de dumneavoastra. Faceti parte, si probabil nu intamplator, din partidul NATIONAL, care a contribuit decisiv la “invierea neamului” de la 1 decembrie 1918. Constat ca atunci existau barbati de stat, si nu doar politiceni ca astazi. Suntem in Postul Paresimilor un post al suferintei, al tragediei, si in acelasi timp al invierii. Este bine sa meditam la suferinta noastra de “oameni tolerati” si sa reinviem in propria constiinta intai, si apoi a reflecta fiecare dintre noi la Crucea pe care ne-a asezat-o Dumnezeu pe umerii nostrii, in propasirea spirituala, personala si colectiva a noastra. In incheiere va doresc numai bine, fara pretentia de a ma reprezenta, si de a imi impartasi opinia.

Cu respect
Pr. Iustin Garleanu

joi, 18 martie 2010

o alta aberatie iredentist - sovina Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor studia Istoria şi Geografia României în limba maternă

o alta aberatie iredentist - sovina:
Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor studia Istoria şi Geografia României în limba maternă, după manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în română, în care vor fi transcrise toponimia şi numele proprii româneşti, iar Limba română se va preda după programe şi manuale speciale.

Noul proiect al Legii educaţiei aduce ca noutate pentru minorităţi studierea în limba maternă a Istoriei şi Geografiei României, cu menţiunea că numele proprii româneşti şi toponimia vor fi transcrise în limba română, a declarat secretarul de stat Gheorghe Andrei Kiraly.

Secretarul de stat a mai spus că limba română rămâne ca obiect de studiu în şcolile cu predare în limba maternă, întrucât copii trebuie să ştie să vorbească corect în această limbă....

iauzi ce abereaza asta!
adica tre sa ii multumim ca a mai ramasa limba romana studiata in roamna...

Ungaria "trebuie să protejeze limbile minorităţilor"

Consiliul Europei recomandă Ungariei să elaboreze o strategie pe termen lung pentru protejarea şi promovarea limbilor minorităţilor, între care şi română.Consiliul Europei recomandă Ungariei să elaboreze o strategie pe termen lung pentru protejarea şi promovarea limbilor minorităţilor, între care şi română.

Într-un raport publicat la Strasbourg, Consiliul Europei mai cere Ungariei să creeze şcoli bilingve la toate nivelurile de educaţie. Forul european solicită totodată Ungariei o mai bună finanţare a educaţiei în general dar şi a învăţământului în limbile minorităţilor.

Comitetul de specialitate româno-ungar de colaborare în problemele minorităţilor naţionale se întâlneşte periodic şi propune proiecte şi programe de cooperare în domeniul minorităţilor naţioanle. Ultima şedinţă s-a încheiat cu recomandări ca Ungaria să asigure utilizarea adecvată a limbii române de către minoritarii români. În plus, România cere editarea de manuale pentru românii din Ungaria, sprijin financiar pentru publicaţii în limba română şi dotarea bibliotecilor din Ungaria cu cărţi româneşti.


Conform unui protocol semnat între cele două ţări, partea maghaiară trebuie să ia măsuri de încurajare a studiului limbii române şi înfiinţarea unui centru de perfecţionare a cadrelor didactice care predau limba română pentru minoritatea românească din Ungaria.

Sursa: Radio Romania Actualitati

cel mai ”sarac” ministru: Laszlo Borbely

Melinda Borbely, angajată SRRLaszlo Borbely, ministrul mediului, conduce o limuzină Lexus (foto jos)Cel mai “verde” ministru din Guvernul Boc, al Mediului şi al Pădurilor, Laszlo Borbely, deţine o singură locuinţă - o vilă în Târgu- Mureş -, după ce a vândut anul trecut casa moştenită de la părinţi. Şeful Mediului şi-a îndeplinit, în schimb, un capriciu extrem de costisitor: a achiziţionat o superlimuzină Lexus GS 300, al cărei preţ de catalog e de circa 35.000 de euro. Averea ministrului şi a soţiei sale, Melinda Borbely, care deţine funcţia de secretar general pentru minorităţi la Societatea Română de Radio (SRR), e rotunjită de depozite bancare în valoare de 80.000 de euro. Curios e însă că Melinda Borbely a adunat anul trecut, din salariu, aproximativ 20.000 de euro, faţă de soţul său care a avut o indemnizaţie de deputat de “numai” 15.000 de euro, deci în total 35.000 de euro.

Detalii http://www.libertatea.ro/stire/ce-bine-le-merge-cuplurilor-de-bugetari-280580.html

Adevarul: Ştampilele Primăriei Sfântu Gheorghe sunt ilegale

  • Sebastian Dan

Stampilele Primăriei Sfântu Gheorghe sunt ilegale

Stampilele Primăriei Sfântu Gheorghe sunt ilegale

Un român plecat în Spania, Dan Tănasă, l-a învins pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a pus la punct un sistem de ştampile oficiale, cu înscrisuri în limba română, maghiară sau bilingve, în funcţie de „adrisant".

Ştampilele Primăriei Sfantu Gheorghe, pe care primarul Antal Arpad le-a anuntat cu mare fast in februarie, sunt ilegale. Prefectura Covasna mi-a comunicat faptul ca utilizarea celor trei tipuri de stampile este nelegala si ca aprobarea oricarui text in limba maghiara pe aceste stampile este nelegala.

Antal anunta in februarie ca „În anumite situaţii, autorităţile locale sunt obligate prin lege să folosească ştampila cu stema României, cum ar fi în cazul dispoziţiilor şi hotărârilor, însă sunt alte acte unde putem folosi ştampila cu stema oraşului nostru. În primul rând dorim să promovăm stema oficiala a oraşului „care conţine simboluri secuieşti" a declarat primarul.


Ştampila a fost concepută în trei variante şi anume în limba română, în limba maghiară şi bilingvă. Cea maghiară va fi folosită pe corespondenţa în limba maghiară cu populaţia oraşului şi pe corespondenţa cu oraşele înfrăţite din Ungaria.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Stampilele_Primariei_Sfantu_Gheorghe_sunt_ilegale_0_227377716.html

DOCUMENT. Stampilele lui Antal Arpad in limba maghiara sunt ilegale! Antiromanismul fierbe in primarul din Sfantu Gheorghe!

Stampilele primariei Sfantu Gheorghe, pe care primarul Antal Arpad le-a anuntat cu mare fast in februarie, sunt ilegale. Prefectura Covasna mi-a comunicat faptul ca utilizarea celor trei tipuri de stampile este nelegala si ca aprobarea oricarui text in limba maghiara pe aceste stampile este nelegala.
Antal anunta in februarie ca „ În anumite situaţii, autorităţile locale sunt obligate prin lege să folosească ştampila cu stema României, cum ar fi în cazul dispoziţiilor şi hotărârilor, însă sunt alte acte unde putem folosi ştampila cu stema oraşului nostru. În primul rând dorim să promovăm stema oficiala a oraşului ”care conţine simboluri secuieşti” a declarat primarul.

Ştampila a fost concepută în trei variante şi anume în limba română, în limba maghiară şi bilingvă. Cea maghiară va fi folosită pe corespondenţa în limba maghiară cu populaţia oraşului şi pe corespondenţa cu oraşele înfrăţite din Ungaria.


UPDATE: Vezi http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Stampilele_Primariei_Sfantu_Gheorghe_sunt_ilegale_0_227377716.html

ELOGIUL PROSTIEI. HOTNEWS si Magor Csibi lucreaza la imaginea laureatului Premiului Julianus, Dan Manolachescu!

Fostul europarlamentar PNL, Magor Csibi, combate miturile asa-zisului tinut secuiesc cu ajutorul laureatului premiului Julianus, Dan Manolachescu.

Hotnews.ro si Think Outside the Box s-a apucat, chipurile intr-un mod profesionist si obiectiv, sa demonteze anumite mituri din asa-zisul tinut secuiesc. Coordonatorii proiectului Think Outside the Box au apelat la mitul (in opinia lor) "Nu pot cumpara paine in secuime".
La cine credeti ca apeleaza Magor Csibi, seful Think Outside The Box, pentru a demonta acest mit? Ei bine da, la Dan Manolachescu, laureatul premiului Julianus alaturi de Eva Maria Barki, si la Madalin Guruianu, ambii amici apropiati ai primarului UDMR Antal Arpad, binecunoscut opiniei publice pentru actiunile sale iredentist-sovine.

Te apuca scarba cand vezi cum cei doi maimutoi din Sfantu Gheorghe sunt periati de Hotnews.ro de parca ai zice ca au inventat apa calda si nu altceva. Dan Manolachescu este prezentat ca fiind "un roman extrem de cunoscut, Dan Manolachescu, s-a oferit si el sa ne raspunda la intrebare. El a fost jurnalist o buna vreme, s-a numarat printre cei care au creat si coordonat „Asociatia Pentru Comunitate”, si a devenit o figura reprezentativa pentru romanii din acea zona. Manolachescu a lansat si un volum intitulat „Mituri ale Tinutului Secuiesc”, in care se regaseste si mitul nostru urban".
La randul lui, Madalin Guruianu este "un alt covasnean la care am apelat este Madalin Guruianu, consilier local la Sfantu Gheorghe. Desi s-a nascut la Braila, traieste din anul 2000 in resedinta de judet a Covasnei. La randul sau, Guruianu este un personaj activ al scenei publice covasnene. A fost jurnalist si a condus un ziar intre 2005-2008, a activat in cadrul Asociatiei pentru Comunitate, a organizat cluburi de debate pentru copiii din judet, cu care a luat si premii, apoi a fost ales consilier local independent in 2008".

Cine "coordoneaza" Think Outside The Box, sustinut de Hotnews.ro? Fostul europarlamentar PNL Magor Csibi, resapat ca jurnalist.
Aflam chiar de pe site cine este geniul Magor Csibi (foto dreapta): "La 3 noaptea l-a lovit inspiratia in somn si a inceput sa gandeasca in afara cutiei. De atunci coordoneaza acest proiect si se da un fel de jurnalist. A fost si politician, dar s-a lecuit. A fost infectat de virusul eco de Captain Planet in copilarie si nu i-a trecut. N-are bicicleta, are doua perechi de role, alearga, inoata si se si catara din cand in cand". Adica e un ungur inscris in PNL, nostalgic al Ungariei Mari si sustinator al autonomiei pe criterii etnice a maghiarilor. A fost si el un pic europarlamentar dar pentru ca si-a dat seama cat de limitat este s-a decis sa se faca jurnalist, pentru ca asa poate manca ce cacat vrea el. Ca doar vorba aia, e jurnalist!
Tot materialul in care se lauda astia unii pe altii il gasiti aici.

DOCUMENT. La Sfantu Gheorghe, Partidul ”National” Liberal voteaza insemnele rezivioniste maghiare alaturi de UDMR si PCM!

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, "romanul" Madalin Guruianu, voteaza cot la cot cu UDMR si PCM drapelul secuiesc ca drapel al orasului!

Dupe ce am solicitat de mai multe ori Primariei Sfantu Gheorghe sa imi comunice o copie a procesului verbal al sedintei din data de 28 ianuarie pentru a arata cum si cine a votat drapelul secuiesc (foto stanga) pe post de drapel al orasului, azi am primit in sfarsit o copie a acestui proces verbal. Acum totul este cat se poate de clar. Singurul roman care a votat impotriva adoptarii drapelului secuiesc ca si drapel al orasului a fost doamna consilier Rodica Parvan, membru PSD. Ceilalti consilieri romani, Ivan Niculae, Valer Serban si Madalin Guruianu (foto) au votat pentru (Ivan Niculae s-a abtinut). In afara doamnei Parvan, niciun "barbat" nu a avut nimic de comentat impotriva adoptarii acestui drapel in care romanii nu sunt reprezentati deloc! Bravo, domnilor!

Stenograma sedintei puncteaza comentariul doamnei Parvan, singurul consilier roman care a avut ceva obiectat.

Doamna consilier PÂRVAN RODICA: (lb.r.) „Daca înregistram, puteam sa pun banda si
sa spun ceea ce am spus si atunci când s-a discutat doar stema, acum un an si jumatate sau cât.
Privesc aceste însemne si va pun întrebarea, care n-as vrea sa ramâna retorica, pentru ca votul
meu oricum nu conteaza, este un singur vot. Eu cetatean român, de nationalitate româna, locuitor al orasului Sfântu Gheorghe, judetul Covasna din România, unde ma regasesc în aceste însemne? Daca raspundeti la aceasta întrebare, voi vota de doua ori. Va multumesc.”....
Domnul primar ANTAL ÁRPÁD-ANDRÁS: (lb.r.) „Da, deci schita. Deci considerati ca
nu scrie nimic acolo. Nu este nici o problema. Deci nu este o denumire oficiala lânga care ar
trebui sa scrie si în limba româna. Deci asta va spun. Deci am înteles, îmi cer scuze ca a ramas
acolo doar în limba maghiara. Sunt convins ca stiti atâta în maghiara, încât sa întelegeti despre ce este vorba si nu ati crezut despre steag ca este altceva. Deci în momentul în care ati vazut schita, nu cred ca nu v-ati dat seama ca vorbim despre steagul orasului. În fine. Deci aici într-adevar, când s-a dat print pe calculator, nu s-a uitat ca e scris în limba maghiara. Evident, schita afost facuta de specialisti, deci a venit ideea de acolo si din aceasta cauza nu am dat denumire si în limba româna.Pentru doamna Pârvan, sincer, nu am cum sa va raspund daca va regasiti sau nu va
regasiti. Dumneavoastra trebuie sa va cautati si sa va regasiti în aceasta stema si în acest steag.
Chiar nu am altceva ce sa va spun.”Doamna consilier PÂRVAN RODICA: (lb.r.) „Dar totusi cu 25% ar trebui automat sa maregasesc. Nu?”
Domnul presedinte de sedinta SERBAN VALERIU: (lb.r.) „Va rog, va rog.”
Domnul primar ANTAL ÁRPÁD-ANDRÁS: (lb.r.) „Deci stema este oficiala. A fost
adoptata prin Hotarâre de Guvern, deci este oficiala. Steagul este pe baza temei, deci nu înteleg
care e problema. Trebuia sa punem rosu, galben si albastru pe fond? Deci chiar nu vreau sa va
jignesc, vorbesc foarte serios.”

Copia procesului verbal al sedintei. Punctul XVIII din procesul verbal este cel referitor la adoptatea drapelului secuiesc ca si drapel al municipiului Sfantu Gheorghe.

Proces Verbal 28 Ianuarie

Se voteaza cu 17 voturi pentru, 1 vot împotriva (Pârvan Rodica), 1 abtinere de la vot
(Ivan Niculae) (consilierii Kovács István, Szentes Ádám lipsesc din sala).

Redau mai jos cateva printuri care au fost lipite in Sfantu Gheorghe cu persoane care au sprijinit candidatura lui Madalin Guruianu, in mai 2008, pentru postul de consilier local. Sa le multumim si acestora pentru ca l-au sprijinit pe marele roman Guruianu si pentru modul in care acesta voteaza in favoarea intereselor revizioniste maghiare!

miercuri, 17 martie 2010

Dan Tanasa: DOCUMENT. Prefectura Covasna: Inscriptia in limba maghiara de pe Primaria Mereni este ilegala!

Am solicitat punctul de vedere al Prefecturii Covasna in legatura cu inscriptia "Kozseghaza" amplasata pe frontispiciul Primariei Mereni, judetul Covasna.
Prefectura Covasna confirma ceea ce am subliniat si eu aici, si anume ca aceasta inscriptie este ilegala. Mai mult, Prefectura Covasna confirma o informatie pe care o am de la niste amici din serviciile secrete cum ca in judetul Covasna mai sunt primarii care au asemenea inscriptii. Voi reveni cu dovezi in acest sens.




Problema ţigănească, umflată cu pompa de Centrul de Resurse Juridice moşit de PNL si SOROS via Renate Weber. Alina Mungiu, avocata “prigonitului” Mare

preluare - http://roncea.ro/2010/03/17/problema-tiganeasca-umflata-cu-pompa-de-centrul-de-resurse-juridice-mosit-de-pnl-si-soros-alina-mungiu-avocata-prigonitului-marean-vanghelie/


Zilele trecute a stârnit stupoare intervenţia „deontoloagei“ Tatiana Alina Mungiu Pippidi în beneficiul lui Marean Vanghelie, aceasta susţinând că mâna dreaptă (şi neagră) a şobolanului rozaliu Viorel Hrebenciuc ar fi ţinta răutăţilor datorită culorii pielii şi a originii etnice. Teza oengistei de profesie este că societatea românească ar fi infestată de virusul antiţigănesc, antisemitic etc. şi are tendinţa de a-l persecuta pe sărmanul Vanghelie nu pentru că ar fi un interlop, cum l-a calificat chiar colegul său de partid, Vasile Dancu, ci deoarece românii ar fi bolnavi de xenofobie. Desigur, medicul care ar trebui chemat la capul românilor, pentru a le scoate din cap fobiile (închipuite n.n), ar fi chiar ea, madame Mungiu, obsedată în general de problematica alogenilor şi de teme „artistice“ cu caracter sexual.
Partenera Tatianei Mungiu, Renate Weber, ajunsă europarlamentar pe listele PNL, se crede şi ea tot un fel de doctoriţă plasată tam-nesam la capul românilor, iar oengeul moşit de ea, Centrul de Resurse Juridice, s-a transformat într-un fel de jandarm al societăţii româneşti.
Statul român este penalizat prin „rapoarte de contravenţie“ trimise la Înalte Porţi, instanţe internaţionale care ar urma să ne aplice mustrări şi sancţiuni pe tema contravenţiilor presupuse care ar fi făptuite de români la adresa minorităţilor. Aceleaşi eterne organizaţii se ocupă simultan de persecutarea maghiarilor, a ţiganilor şi a homosexualilor, ridicând bani din nenumărate direcţii, fonduri dedicate găsirii de soluţii – care, evident, nu vin niciodată, că dacă s-ar găsi rezolvări autentice s-ar stinge robinetul de bani.
Aşa de bine s-au găsit soluţii, încåt acum întreaga Europă, foste regate şi imperii, tremură de frica haitelor de ţigani poposiţi la jaf pe meleagurile contribuabililor europeni, cei care au tot pompat bani în cele cåteva oengeuri romåneşti „de profil“ abonate la resursele financiare europene.

Falsa discriminare – pretext al manglirii de fonduri

Cu cåt se fac mai multe sesizări, cu atåt mai mănoasă e afacerea, deoarece astfel de organizaţii beneficiează de sume enorme de bani, sume care s-ar subţia corespunzător dacă dispar „problemele“. Acolo unde ele nu sunt, se inventează.
Departamentul de Stat american a publicat un astfel de material în care se arată cu degetul moralizator către autorităţile romåne, raportul pe anul 2009 fiind realizat şi prin contribuţia oengeului fondat de Sörös. Autorii materialului sunt acuzaţi de senatorul PD-L Iulian Urban că au distorsionat voit şi cu rea-credinţă datele „din teritoriu“, ba mai mult, au fost interpretate exact pe dos acţiunile realizate de acesta în beneficiul întregii comunităţi din circumscripţia sa electorală din judeţul Ilfov. În raportul respectiv se afirma că, „în luna iulie, Iulian Urban, vicepreşedintele Comisiei Juridice a Senatului, a elaborat un protocol pe care autorităţile locale urmau să îl semneze, alături de comunitatea rromă – ce includea şapte condiţii pe care rromii din Baloteşti, presupuşii autori ai mai multor infracţiuni, trebuiau să le respecte. Mai multe ONG-uri au redactat o scrisoare de protest împotriva protocolului. CNCD anchetează şi o plângere împotriva lui Iulian Urban pentru includerea de mesaje antirromi pe blogul personal“.
Scandalizat, senatorul Iulian Urban a adresat o interpelare Centrului pentru Resurse Juridice, însă organizaţia nu a catadicsit să ofere niciun fel de răspuns. Iulian Urban desfiinţează „argumentele“ oengiştilor multimilionari, care şi-au făcut un business de vis din „afacerea ţigănească“:
„Văzånd faptul că v-aţi permis să minţiţi cu neruşinare atunci cånd aţi trimis informaţii inexacte despre persoana mea, informaţii ce sunt acum cuprinse în documentul http://romania.usembassy.gov/media/2010/2010_rhr_ro.html, vă comunic pe această cale faptul că vă solicit să îmi precizaţi următoarele:

A. Care sunt victimele «persoane de etnie rromă cu cetăţenie romånă» care au depus o plångere împotriva mea în 2009 pe motiv că au fost discriminaţi de subsemnatul?
B. În ce fel, cånd şi cum, Centrul pentru Resurse Juridice a contribuit cu sume de bani, bunuri la îmbunătăţirea situaţiei financiare, sociale şi culturale a rromilor din comuna Baloteşti, judeţul Ilfov, dacă tot clamaţi grija faţă de această etnie conlocuitoare din Romånia?
C. Cum aţi demonstrat faptul că subsemnatul i-am discriminat pe rromii din Baloteşti, judeţul Ilfov, aşa cum aţi indicat în mod mincinos în raportul dvs trimis autorităţilor americane, în condiţiile în care împreună cu autorităţile locale am decis următoarele măsuri «discriminatorii» la adresa rromilor nomazi din Baloteşti:

1. Li s-au dat loturi de pămånt să îşi facă case pentru a renunţa la stilul de viaţă nomad – precizez aici faptul că rromilor din Baloteşti li s-au dat aceste loturi de pămånt în mod preferenţial, adică înaintea tinerilor romåni care aveau cereri depuse la primărie. Dacă cineva a fost discriminat atunci, aceştia sunt tinerii romåni care locuiesc în condiţii groaznice în Baloteşti sau Otopeni, au copii mici şi stau cåte 8-10 persoane într-o singură încăpere. Cu toate acestea, împreună cu comunitatea locală din Baloteşti am decis să dăm această şansă rromilor din Baloteşti şi li s-au dat aceste loturi de pămånt;
2. Li s-au dat materiale de construcţii să îşi facă case – BCA, ciment, lemn. Ce credeţi că au făcut cu ele? Le-au våndut!
3. Niciodată familiile de rromi nu au plătit taxe şi impozite pe teren sau casă către Primăria Baloteşti. Mereu ne-au motivat faptul că nu au bani, pentru că nu au locuri de muncă, aşa motivånd şi faptul pentru care ei sunt «nevoiţi» să fure, şi să tålhărească.
4. În acest context, am decis să le oferim locuri de muncă celor 500 de rromi din clanurile Păpuşa etc; însă doar 50 au acceptat locurile de muncă, restul refuzånd pur şi simplu, întrucât ne-au spus verde în faţă «cåştigăm mai bine din furat decåt dacă ne luăm serviciu»… Ce puteam să mai facem? Pentru că, spre deosebire de nu ştiu ce ONG-uri care vin şi pleacă, noi trebuie să ne implicăm pentru că trăim în Baloteşti, iar aceste probleme ne apasă zilnic.
5. Am dat bani copiilor de rromi ca să meargă la şcoală. Au luat banii, însă pe la şcoală nu au trecut.
6. Eu, personal, am făcut donaţii către grădiniţele din Baloteşti: televizoare, DVD-uri pentru desene animate, jucării, ba chiar am plătit pentru mai mulţi copii rromi taxele de grădiniţă, doar cu scopul de integrare socială a acestora.
În aşteptarea răspunsului dvs scris, avånd în vedere faptul că sunteţi un ONG de «utilitate publică», vă anunţ pe această cale că voi depune la Parchet plångere penală împotriva persoanelor din conducerea Centrului pentru Resurse Juridice pentru propagarea acestor informaţii defăimătoare la adresa mea, care nu au niciun fel de bază reală“.

Afacerea ţiganilor din România – o mare fraudă naţională

Contactat de redacţia „Curentul“, senatorul pedelist a mai precizat faptul că „CRJ face parte dintr-un grup select de alte ONG-uri care au fost extrem de deranjate de faptul că senatorul Iulian Urban a insistat pentru a fi cuprinse în Codul Civil secţiuni referitoare la căsătoriile între persoane de acelaşi sex, adopţiile de copii realizate de persoane de acelaşi sex, cerute şi promovate de senator atåt din propriile convingeri, cåt şi ca urmare a asociaţiilor din sfera societăţii civile, creştine, care apără valorile familiale şi tradiţiile romåneşti.
Eu unul, ca cetăţean al acestei ţări, ştiu că am angajat în Baloteşti, acolo unde se desfăşoară activitatea mea «infracţională», persoane de etnie rromă şi contribui cu bani pentru ca rromi să îşi ţină copiii la grădiniţă şi şcoală. Nu am văzut niciodată vreuna din pseudo-somităţile care conduc CRJ să calce pe aici, nu i-am văzut să se fi implicat vreodată în problemele rromilor din Baloteşti, să ajute persoanele cu probleme reale, însă ei se declară şocaţi de faptul că subsemnatul doreşte, cică, să pornească un Holocaust la adresa lor.
Miza acestei acţiuni de «protest» a CRJ este de fapt legată de faptul că eu, ca senator, am făcut dezvăluiri despre afacerea ţigănească, adică despre modul în care majoritatea ONG-urilor care pretind că sunt interesate de soarta rromilor în realitate sunt interesate de obţinerea de cåştiguri, îndesåndu-şi în buzunare milioanele de euro primite de la autorităţile europene pentru integrarea rromilor, şi care în fapt nu ajung niciodată la destinatarii acestora“.

Peste 100 milioane de euro – profitul obţinut pe cârca ţiganilor

Peste 100 milioane de euro reprezintă beneficiul rezultat din afacerea ţiganilor din Romånia, de departe una din cele mai mari fraude din Romånia. Profitul nu îl obţin rromii care poate şi-ar dori integrarea socială şi nici societatea romånească care îşi doreşte cu disperare ca fenomenul infracţional generat de comunitatea ţiganilor să scadă. Banii ajung în buzunarele profitorilor din sfera aşa-zisei societăţi civile, din politică sau administraţie, care au tot interesul ca această problemă a integrării sociale şi economice a ţiganilor să nu se rezolve. Pentru că, atåta timp cåt problema rromilor nu este rezolvată, UE va continua să trimită zeci şi sute de milioane de euro în Romånia. Iar în Romånia, banii se împart frăţeşte între ONG-uri, poliţişti, politicieni, liderii comunităţilor de ţigani. Rezultatul: ei sunt tot mai bogaţi, iar rromii rămån paria societăţii romåneşti.
George Roncea

Ţiganiada – marea bişniţă
Curentul – miercuri, 17 martie 2010